Vaistot ja sattuma ohjasivat Juha Tapion uuden albumin syntyä –  "Tunne oli tärkeämpi kuin tyylipuhtaus"

Tuusulalainen Juha Tapio julkaisee uuden albumin perjantaina. Levy on syntynyt hyvin poikkeuksellisissa tunnelmissa. Heikki Löfman

Jouko Tuomas-Kettunen

–Tästä olen tohkeissani: tykkäämme Kuka näkee sut -albumista niin kovin, että julkaisemme sen myös vinyylinä!

Näin hehkutti maaliskuussa laulajatähti Juha Tapio uuden levynsä syntyprosessia.

Vinyylistä otetaan 300 kappaleen painos artistin nimmareilla varustettuna. Se ilmestyy toukokuussa, mutta cd-versiona albumi on ennakkotilaajien käsissä tämän viikon perjantaina.

Ensimmäinen sinkkulohkaisu Sydän jota rakastan on saanut Youtubessa jo 290616 näyttökertaa. Se ennustaa albumille jättimenestystä.

–Viime viikonlopun neljällä keikalla esitimme railakkaasti uusia biisejä, joita kukaan ei ollut kuullut ennen. Tunnelma oli uskomaton ja keskittynyt. Keikoille oli varattu myös uusia albumeja. Niiden piti riittää koko kiertueen ajan, mutta ne loppuivat jo kolmantena iltana, Juha Tapio kertoo ja hekottelee päälle hyväntuulisena ja intoa puhkuen.

Uusimpaan sinkkulohkaisuun liittyy poikkeuksellinen syntytarina.

–Kuka näkee sut rykäistiin valmiiksi kuudessa tunnissa tuottaja Jurekin kanssa. Jätimme siihen alkuperäisen, rosoisen demolaulun, koska studiossa äänitetty tuntui liian puhtaalta. Tunne oli nyt tärkeämpi kuin tyylipuhtaus, Juha Tapio sanoo.

Muutenkin koko uuden albumin tekoprosessi on ollut erikoinen.

–Tämä on nopeimmin syntynyt albumini. Vielä viime vuoden aikana tuntui, ettei uutta materiaalia tule ollenkaan, mutta loppuvuoden aikana niitä olikin tippunut kaikkiaan kuusitoista, joista levylle valikoitui kymmenen.

Kuka näkee sut äänitettiin viimeisenä ja siitä syntyi koko albumin nimikkokappale.

–Seurasimme ajatusta, että teemme sitä, mikä tuntuu nyt hyvältä. Vaistot ja sattuma ohjasivat meitä. Minulla ei ole koskaan ollut näin levollinen olo ennen uuden levyn julkaisua, Juha Tapio kiteyttää tunnelmia.

Ensimmäinen albumi ilman omaa lärvikuvaa kannessa.

Albumin kanteen tulee Maria Ahosen suunnittelema suuri silmä.

– Tämä on ensimmäinen levyni, jossa ei ole kannessa mun lärviä.

Kaikkiaan pitkäsoitto on Juha Tapion yhdestoista.

–Tänä vuonna tulee kuluneeksi kaksikymmentä vuotta levyttävänä artistina. En vietä erityisiä juhlia, vaan juhlimme näin kiertueilla. Eli jalkapallotermein ilmaistuna voin sanoa, että alkamassa on toinen puoliaika.

Juha Tapio

Juha Tapion Kuka näkee sut -albumi ilmestyi 13.4. (Kaiku Recordings).

Uusi single Kuka näkee sut on kuunneltavissa kaikissa digitaalisissa musiikkialveluissa.

Artistin seuraavat keikat: 14.4. Helsinki Savoy-teatteri, 15.4 Lahti Sibeliustalo, 18.4. Mikkeli Mikaeli.

juhatapio.com

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Mielipide: Muutaman kilometrin säteellä lentoasemasta on mitä kauneimpia luontokohteita – Vantaalla voitaisiin kehittää kestävästi tuotettua lähimatkailua turisteille
 2. Vantaan kirjastot avaavat ovensa maanantaina – suosituksena pikainen asiointi ja itsepalvelun käyttö
 3. Kyytiä tarjonnut kaksikko varasti rollaattorin kanssa liikkuneen miehen rahat Myyrmäessä – Poliisi pyytää vihjeitä
 4. Vain kaupunki suostuu kommentoimaan talohanketta Viertolassa – "Vaikuttaa siltä, että keskeneräisen talon ostaneet on jätetty yksin"
 5. Asuntorakentamista lykätään Kivistön keskustassa
 6. Nyt katseet kohti pönttöjä – pesivistä linnuista kerätään tietoja
 7. Nuorisotilat avautuvat ensi viikolla: maksutonta toimintaa koulujen alkuun saakka – "Tuodaan pelit pihalle ja laitetaan musiikki soimaan"
 8. Salibandyliigasta tuli F-liiga – uusi nimi oudoksuttaa Vantaalla: "Vähän fiksumpi olisi saanut olla, kestää hetken totutella"
 9. Mielipide: Nyt on aika leikata päättäjien palkkioita – Esimerkin voima on tärkeää, koska tulevat taloudelliset päätökset ovat kovia
 10. Vainio 30.5.
 11. Pääkirjoitus: Kivistön palveluilla alkaa olla kiire – alueen asukkaat kaipaavat kipeästi ennen kaikkea perusarkeaan helpottavia toimintoja
 12. Kivistön uusimman kauppahankkeen eteneminen näyttää mutkistuvan – "Tontin käyttö ei ole kahden kaupparyhmittymän asia"
 13. Uutissuomalaisen debatti: Varman Risto Murto: Nuorille työntekijöille pitää tarjota muutakin kuin korkeita veroja ja supistuvia palveluita
 14. Jenni Isokoski on opiskellut neljässä eri lukiossa – Ylioppilaaksi hän valmistui Nettilukiosta, isänsä epäilyistä huolimatta
 15. Vantaa ennen ja nyt: Hiekkaharjun koulun Hyvä kaveri -patsaat taas jaossa – Mutta miksi kuvanveistäjä Raimo Jaatinen lisäsi suunnittelemaansa veistokseen variksen?

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Vain kaupunki suostuu kommentoimaan talohanketta Viertolassa – "Vaikuttaa siltä, että keskeneräisen talon ostaneet on jätetty yksin"
 2. Vartijoiden Tikkurilan asemalla puhuttama mies huitaisi kohti ja pakeni – talttui kiinni otettaessa vasta pippurisumutteella
 3. Kyytiä tarjonnut kaksikko varasti rollaattorin kanssa liikkuneen miehen rahat Myyrmäessä – Poliisi pyytää vihjeitä
 4. Mielipide: Muutaman kilometrin säteellä lentoasemasta on mitä kauneimpia luontokohteita – Vantaalla voitaisiin kehittää kestävästi tuotettua lähimatkailua turisteille
 5. Kivistön uusimman kauppahankkeen eteneminen näyttää mutkistuvan – "Tontin käyttö ei ole kahden kaupparyhmittymän asia"
 6. Jenni Isokoski on opiskellut neljässä eri lukiossa – Ylioppilaaksi hän valmistui Nettilukiosta, isänsä epäilyistä huolimatta
 7. Salibandyliigasta tuli F-liiga – uusi nimi oudoksuttaa Vantaalla: "Vähän fiksumpi olisi saanut olla, kestää hetken totutella"
 8. HSL:n asiakkaat raivostuivat: Vapaavalintainen kausilipun kesto poistuu, kun HSL yhdenmukaistaa kortin ja sovelluksen lippuvalikoiman – "Kehitys kulkee tässä vahvasti väärään suuntaan"
 9. Vantaa ennen ja nyt: Hiekkaharjun koulun Hyvä kaveri -patsaat taas jaossa – Mutta miksi kuvanveistäjä Raimo Jaatinen lisäsi suunnittelemaansa veistokseen variksen?
 10. Asuntorakentamista lykätään Kivistön keskustassa
 11. Vantaan kirjastot avaavat ovensa maanantaina – suosituksena pikainen asiointi ja itsepalvelun käyttö
 12. Vantaalle Backaksen kartanon alueelle on tulossa Muumien maailma – Maailman ensimmäiseen Muumi-sisäpuistoon odotetaan vuosittain puolta miljoonaa kävijää
 13. Nuorisotilat avautuvat ensi viikolla: maksutonta toimintaa koulujen alkuun saakka – "Tuodaan pelit pihalle ja laitetaan musiikki soimaan"
 14. Koronatesteissä käyneiltä vain harvoilta löytyy virusta – Vantaalla drive in -pisteessä testauskapasiteettia on paljon enemmän kuin potilaita
 15. Mielipide: Nyt on aika leikata päättäjien palkkioita – Esimerkin voima on tärkeää, koska tulevat taloudelliset päätökset ovat kovia

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.