Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jättimäinen ravintolakauppa: Royal-ketju, Elite ja Löyly vaihtavat omistajaa

Restamax-ravintolaketju on ostanut Royal Ravintoloiden koko osakekannan. Kaupan hinta on peräti 90 miljoonaa euroa ja sen tuloksena Suomeen syntyy yksi Pohjoismaiden suurimmista ravintolakonserneista.

Käytännössä kauppa toteutuu tulevan kesän aikana. Laajentunut konserni on listautunut Helsingin pörssiin.

– Tavoitteenamme on rakentaa ravintolayhtiö, jossa yhdistyvät yrittäjämäinen ote, ravintoloitsijoiden roolia korostava asenne sekä suuren yhtiön kehitysresurssit, sanoo Restamaxin hallituksen puheenjohtaja Timo Laine

Royal Ravintolat -konserniin kuuluu yhteensä 35 yksilöllistä ravintolaa, 21 Hanko Sushi -ravintolaa, 7 Pizzarium-ravintolaa sekä 4 Sandro-ravintolaa eri puolilla maata.

Muita tunnettuja konsernin ravintolaportfolioon kuuluvia ravintoloita ovat muun muassa Savoy, Löyly, Elite, Ravintola Palace ja Ravintola Teatteri.

Yhtiö panostaa jatkossa merkittävästi kansainvälistymiseen. Restamaxilla on jo 11 ravintolaa Kööpenhaminassa Tanskassa. Yhtiön tavoitteena on olla vuoteen 2020 mennessä Pohjois-Euroopan johtava ravintolatoimija.

Royal Ravintoloilla on vahva markkina-asema Helsingissä ja Restamaxilla puolestaan pääkaupunkiseudun ulkopuolella.

– Molempia yrityksiä yhdistää vahva yrittäjähenki ja intohimoiset ihmiset. Tämän kulttuurin vahvistaminen on yksi tulevaisuuden tärkeimpiä menestystekijöitä, sanoo Royal Ravintoloiden toimitusjohtaja Aku Vikström