Hyväntekijänä tunnettu vantaalaispoliisi räväyttää taas: pysäyttävä urakka sairaalaklovnien ja mieskavereiden hyväksi

Hurjista hyväntekeväisyystempauksista tunnetuksi tullut vantaalaispoliisi räväyttää jälleen: Tuomas Pelkonen aikoo meloa elokuussa Lahdesta Jyväskylään sairaalaklovni- ja mieskaveritoiminnan hyväksi.

–Tavoitteena on kerätä molemmille kohteille viisinumeroinen lahjoitussumma.

Pelkonen aikoo suoriutua 160 kilometrin melontamatkasta taukojen kera alle 30 tunnissa.

–Se tulee olemaan yksi kovimmista koitoksistani, Pelkonen kuvaa.

Edessä voi olla terävää aallokkoa ja puuduttavaa istumista, mutta kovakuntoinen urheiluharrastaja uskoo yltävänsä tavoitteeseen.

–Kokeneet melojatkin sanovat, ettei se ole mahdoton juttu.

Pelkonen on tullut julkisuudessa tutuksi poliisina, joka tekee hyvää ultraurheilemalla. Vuonna 2013 mies toteutti 400:n haasteen, jossa hän pyöräili, meloi ja juoksi uuden lastensairaalan hyväksi. Vuonna 2015 hän keräsi varoja Hyvinkäällä haavoittuneelle naispoliisille juoksemalla 100 kilometriä. Nyt 38-vuotiasta perheenisää odottaa Melontahaaste 2018

–Suoritus on ollut mielessä sen jälkeen, kun opettelin melomaan 2012.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksella työskentelevä mies on aina pitänyt Päijänteen ja Keski-Suomen maisemista, joten melontareitti oli helppo valita. Keräyskohteet ovat hänelle sydämen asioita.

–Pienperheyhdistyksen mieskaveritoiminta tukee lapsen kehitystä ja yksinhuoltajan jaksamista, ja sairaalaklovnit edistävät lasten paranemista.

Keräys toteutetaan 12. huhtikuuta julkaistavalla verkkosivustolla www.melontahaaste.fi, jolla on lahjoitustilit. Rahaa kerätään myös melontapäivänä reitin varrella.

–Pari yrityslahjoitusta on jo tullut. Toivon, että yritykset, yhteisöt ja kansalaiset lähtevät innolla mukaan keräykseen.

Pelkonen on saanut lainaan sponsoreilta soutulaitteen, kajakin ja urheiluravinteita. Hän on jo kohottanut kuntoaan voimaharjoittelulla, joogalla ja sisäsoudulla. Kesä–heinäkuussa hän tutustuu Päijänteen reitteihin.

–Harjoitustunteja kertyy tänä vuonna yli 300. Aion meloa treenijaksolla enimmillään 80–100 kilometriä kerralla.

Pelkosen melontaurakka starttaa elokuun alussa, viikolla 31. Tarkkaa päivää hän ei vielä tiedä.

–Rantaudun matkan varrella muutamalle tauolle, joilla minua huoltaa tuttu fysioterapeutti, Pelkonen kertoo.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut