Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tikkurilanrannan hurja muodonmuutos käyntiin: huvilatontille tulee leikkikeidas

Tikkurilanrannan hurja muodonmuutos saa pian alkusysäyksen, kun Åvikin tontille rakennettavan leikkipuiston pohjustustyöt alkavat.

Vantaan puunhoitajat siistivät kevään aikana puretun edustushuvilan ympäristöä kaatamalla huonokuntoisia puita.

–Varsinainen leikkipaikan rakentaminen ajoittuu ensi syksyn ja syksyn 2019 välille, aikatauluttaa jokirantahanketta johtava maisema-arkkitehti Hanna Keskinen

Noin 1000 neliön Åvikin leikkipuisto valmistuu ensi vuoden lopulla. Se korvaa puolta pienemmän Neilikkapuiston leikkialueen. Kyseessä on ensivaihe jokirannan massiivisessa uudistamisessa tikkurilalaisten olohuoneeksi.

Uusi leikkikeidas on Keskisen mukaan luonteeltaan "toiminnallinen oleskelu- ja tapahtumapaikka": leikkien lisäksi alueella voidaan nauttia päivästä vaikka piknikin tai livemusiikin merkeissä.

–Puiston teema ”kaislikossa suhisee” saa innoituksensa ympäröivästä jokiluonnosta ja näkyy leikkipaikan värimaailmassa ja visuaalisessa ilmeessä, kuten leikkivälineissä ja aitarakenteessa, Keskinen kuvailee.

Aidatulle alueelle tuodaan monia leikkivälineitä eri-ikäisille ja luodaan pohjavettä hyödyntävä vesileikkipaikka.

Leikkipuisto on suunniteltu alueen historiaa kunnioittaen. Puretusta Åvikin huvilasta säilyvät muistoina portinpylväät ja vanhoja puita. Leikkipuistoon pystytetään erikoisvalaisinpylväs, josta syntyy alueen maamerkki. Myös muurien ja penkkien alapinnat ja komeimmat puut valaistaan. Rantaan sijoitetaan oleskelutasoja ja penkkejä. Veininmyllyn edustan tanssilava ja katsomo säilytetään tässä vaiheessa entisellään.

–Alueen suunnitteluun ei ole otettu suoraan otettu mallia mistään, vaan sen lähtökohtana on ollut jokirannan kulttuurihistoria ja luontoarvot sekä "paikan henki", Keskinen summaa.