Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vuosia kiinni olleen Rekolan Kinon toiminta halutaan käynnistää uudelleen – leffat pyörivät ensi viikolla

ELOKUVAT Vuosia kiinni olleen teatterin toiminta halutaan käynnistää uudelleen.

Rekolalaiset asukkaat puuhaavat alueen elokuvateatterin henkiin herättämistä. Ensimmäinen askel otetaan ensi viikolla, kun torstaina ja perjantaina leffateatterin penkeissä voi seurata uutuuselokuvia, joista valtaosa on kotimaisia.

Rekolan Kino lopetti leffatoiminnan vuonna 2012 elokuvateollisuuden digitalisoitumisen myötä. Elokuvateatteri ilman elokuvia on harmittanut Rekolassa asuvaa Mikko Kiurua Hän kertoo vuosien ajan pohtineensa kuinka leffat saadaan takaisin.

– Perinteisellä filmiprojektorilla ei voi pyörittää digitaalisessa muodossa olevia leffoja. Videoprojektorit ovat kallis investointi. Pop Up Kino Helsinki järjestää elokuvatapahtumia eri paikoissa ja päätin kysyä lähtisivätkö he kumppaneiksi ja he innostuivat, Kiuru iloitsee.

Yhteistyö virisi vuoden vaihteessa. Tammikuussa rekolalaiset aktiivit perustivat oman vielä rekisteröintiä odottavan yhdistyksen, Tila ja toiminta.

Yhdistys vuokrasi Rekolan Kinon käyttöönsä ja Kino Helsinki tuo leffat ja projektorin. Kiuru kutsuu ensi viikolla järjestettävää tempausta pilottitapahtumaksi.

– Toivon, että tämä on avaus, joka saa jatkoa. Olisi hienoa, jos tällaisia tapahtumia pidettäisiin vaikka kuukausittain, Kiuru haaveilee.

Rekolan Kino toimii Rekolan työväentalossa. Elokuvien esittäminen aloitettiin 1950-luvun alussa. Teatterisalissa on 140 istumapaikkaa.

Rekolan Kinoa vuokrataan tiivisti yksityiskäyttöön, jonka vuoksi elokuvatapahtuma järjestetään torstaina ja perjantaina.

– Viikonloput olivat varattu pitkälle eteenpäin yksityistilaisuuksiin, Kiuru sanoo.

Kiuru odottaa jännittyneenä innostuvatko ihmiset elokuviin.

– Vaikea arvioida tuleeko ihmisiä 10 vai sata. Riskillä mennään, hän kertoo.

Rekolan Kinossa esitetään ensi viikolla neljä elokuvaa. Torstaina 12.4. klo 18.30 esitetään Fantastinen nainen ja klo 20.30 Suomen hauskin mies. Perjantaina 13.4. esitetään klo 18.30 Ikitie ja klo 20.30 Hevi reissu. Liput 10 euroa. Tapahtumassa toimii myös kahvila. Lisätietoja www.rekolankino.fi.