Eduskunta hylkäsi esityksen Malmin kentän korvaamisesta – toiminnot voidaan ripotella eri puolille

Historiallinen Malmin lentokenttä on valittu Euroopan 7 uhanalaisimman kulttuurikohteen listalle.  Helsingin kaupunginmuseo/ SKY-FOTO Möller

toimitus

Pitkä taistelu Helsingin Malmin lentokentän lopettamisesta sai uuden niitin keskiviikkona, kun eduskunta äänesti nurin kenttää koskevan lausumaehdotuksen.

Eduskunta hylkäsi äänin 113–68 kansanedustaja Mika Raatikaisen (ps.) ja perussuomalaisten eduskuntaryhmän esityksen, jossa vaadittiin, että valtio ryhtyy toimenpiteisiin korvaavien lentokenttätoimintojen löytämiseksi.Lausumassa edellytettiin myös, että Malmin lentokentän ilmailutoiminnot turvataan, kunnes korvaava kenttä on löytynyt.

Raatikaisen esitys käsitteltiin eduskunnan hylättyä toissa viikolla kansalaisaloitteen, jossa esitettiin Malmin lentokentän säilyttämistä ilmailukäytössä. Kansalaisaloitteesta ei äänestetty, sillä puhemies katsoi, että se oli perustuslain vastainen.

Esitystä vastaan äänestivät vasemmistoliitto ja vihreät sekä SDP yhtä demariedustajaa lukuun ottamatta. Myös suurin osa kokoomuksesta ja keskustasta äänesti Raatikaisen esitystä vastaan.

Näillä näkyminen Malmin kentälle ei ole löytymässä yhtä korvaavaa, eikä kentälle ole merkintää Uudenmaan maakuntakaavassa.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) on väläyttänyt, että koulutus- ja pienlentoliikenne sai uuden kaupunkikenttien verkoston. Osa Malmin nykyisistä lentotoiminnoista voitaisiin siirtää Vantaalle ja osa enintään sadan kilometrin säteelle. Bernerin näkemyksistä kertoi YleUutiset.

Kaupunkikentät palvelisivat paitsi harraste- ja kaupallista pienilmailua myös kasvavaa dronelennokkitoimintaa.

Helsingin kaupunki suunnittelee rakentavansa Malmin kentän paikalle uuden asuinalueen.

Edit klo 11.12: Lisätty tieto äänien jakautumisesta puoleiden kesken.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Maanjäristys Hakunilassa – "Vastaavaa ei ole koskaan aiemmin mitattu Vantaalla"
 2. Nora Lehto maalasi TiPS-naiset Suomen cupin loppuotteluun
 3. Koulu alkaa normaalisti Korsossakin – luokan tuhonnut tulipalo ei vaikuta koulun toimintaan
 4. Nuori motoristi kaahasi poliisia karkuun Koivuhaassa ja Ruskeasannassa lauantai-iltana – Kyydissä ollut nainen pyysi pysähtymään
 5. Varkaat kärräsivät työkaluja ulos Rautakaupasta keskellä päivää
 6. USU: Apteekkien hyllyt jopa tyhjentyneet kasvomaskeista – Kertakäyttömaskista voi joutua maksamaan pari euroa kappaleelta
 7. "Heräsin niin kovaan pääkipuun että oksensin" – Tiitu, 35, sai punkin puremasta pahan taudin – "Naama roikkui"
 8. Tilastotkin sen vahvistavat: Heinäkuussa hellepäiviä melkein viikon verran keskivertoa vähemmän, sadetta senkin edestä
 9. Poliisi: Häiriökäyttäytyminen lisääntynyt Espoossa, henkirikosten ja niiden yritysten määrä kasvanut Länsi-Uudellamaalla
 10. HSL on varautunut maskien käyttöön mutta odottaa virallisia ohjeita – "Onko se pakko vai suositus ja koskeeko se yleisesti joukkoliikennettä vai vain ruuhka-aikoja"
 11. "Musta vuosi" henkirikosten määrässä Itä-Uudellamaalla – poliisi: "Poikkeusolot eivät yksistään selitä"
 12. Vakavien väkivaltarikosten määrä kasvoi rajusti Helsingissä – "Väkivallan käyttöön varaudutaan ja esimerkiksi teräasetta saatetaan kantaa mukana"
 13. Tuusulan asuntomessut: Tapettia ikivanhalla tavalla – Japanista kotoisin oleva vesiliukoinen kangastapetti on akustinen
 14. Poliisi tuli tarkistamaan ajokunnon – Autosta löytyi varastettua tavaraa Tikkurilan Nesteellä
 15. "Peruslippumme maksaa 2,99 euroa" – Uusi halpabussifirma aloittaa liikennöinnin Helsingistä Turkuun

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Maanjäristys Hakunilassa – "Vastaavaa ei ole koskaan aiemmin mitattu Vantaalla"
 2. Ilkivalta ja remontit ajoivat jäätelökioskit pois suosituilta paikoilta Vantaalta – "Asiakkaat ihmettelevät tilannetta päivittäin"
 3. Varkaat kärräsivät työkaluja ulos Rautakaupasta keskellä päivää
 4. Yksi nainen yllätti Kaljakellunnassa – ulkomaalainen tapahtumasta: "There are so many of those... how funny!"
 5. Mielipide: Miksi vesijuoksijat juoksevat uimahallissa kaverin kanssa rinnakkain? – "Ohittaminen on mahdotonta"
 6. Poliisi tuli tarkistamaan ajokunnon – Autosta löytyi varastettua tavaraa Tikkurilan Nesteellä
 7. Nuori motoristi kaahasi poliisia karkuun Koivuhaassa ja Ruskeasannassa lauantai-iltana – Kyydissä ollut nainen pyysi pysähtymään
 8. Vantaa ennen ja nyt: Kiistelty Kaljakellunta sai alkunsa kaveriporukan päähänpistosta – Vantaan kaupunginmuseo selvitti, mikä vetää ihmisiä Keravanjoelle kellumaan
 9. Vasta kolme vuotta vanhassa talossa tehdään julkisivuremonttia Tikkurilassa – "Korjaustyö haluttiin tehdä riittävällä laajuudella"
 10. Suunnitelma: Tuomelan koulun koko ylläpito kansainväliselle yritykselle – 30 työtilaa ja 5 asuntoa vuokralle
 11. Hyvinkään ammuskelussa loukkaantunut Heidi Foxell palasi jalkapallon pariin ja mentoroi nyt TiPSin naisia kohti mestaruutta – "Vasta viime vuonna pystyin katsomaan ensimmäisen kokonaisen pelin"
 12. HSL on varautunut maskien käyttöön mutta odottaa virallisia ohjeita – "Onko se pakko vai suositus ja koskeeko se yleisesti joukkoliikennettä vai vain ruuhka-aikoja"
 13. Mielipide: Oma väki voi tuhota taloyhtiön pihan kauneuden
 14. Variston kouluun avataan koronaviruksen drive-in-testauspiste
 15. Tikkurilan Fafa's lopetti toimintansa – "Tavoitteena on löytää entistä parempi sijainti"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.