Julius, 4, lähestyi bensa-asemalla poliisiautoa – Kotona odottikin virkavallalta tullut kirje

Poliisikoiria ja -hevosia esittelevät keräilykortit ovat helsinkiläispoika Juliuksen mielestä erittäin hyvä keräilykohde. Pääsiäisenä Helsingin poliisi lisäsi Juliuksen korttikokoelmaa yllättävällä tavalla. Lukijan kuva

Jari Pietiläinen

Helsingissä asuva nelivuotias Julius-poika koki pääsiäisen aikaan elämänsä yllätyksen, jonka järjestäjänä oli poliisi.

Juliuksen perhe oli matkalla pääsiäisen viettoon mummolaan, kun isä Joni Jaakkola päätti poiketa Käpylän ABC:llätankkaamassa.

– Bensa-asemalla oli poliisipartio ja poliisit touhusivat jotain oman autonsa parissa. Julius ja hänen äitinsä menivät kysymään poliiseilta, olisiko heillä antaa keräilykortteja, kertoo Joni Jaakkola.

Sillä kertaa poika ei saanut virkavallalta kortteja, koska ne olivat päässeet loppumaan. Poliisimiehet kuitenkin ottivat Jaakkoloiden osoitteen muistiin ja lupasivat palata asiaan.

Yllätys oli suuri, kun mummolasta palatessaan kotioven postiluukusta oli kuin olikin pudotettu kirje, joka pullisteli poliisikoiria ja -hevosia esitteleviä keräilykortteja. Juliuksen viikko alkoi siis parhaalla mahdollisella tavalla.

– Poika on kovin kiinnostunut kaikista hälytysajoneuvoista, joten tämä oli kyllä hieno ele Suomen poliisilta, Juliuksen isä kiittelee.

– Aina on Julius silmä kovana seurannut, kun ohi menee poliisiauto – ja tämän jälkeen hän seuraa niitä varmasti vieläkin tarkemmin. Vielä ei kuitenkaan ole käynyt niin, että poliisi olisi pysäyttänyt minut esimerkiksi ratsiassa, kun Julius on kyydissä. Pojalle se voisi olla hauskaa, mutta ei niinkään kuljettajalle, Joni Jaakkola naurahtaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.