Kiire saa tilaamaan ruokakassin suoraan kotiin – Anton&Antonin kassit täytetään Järvenpäässä

Jemina Järvisen valmistamat lihapullat myydään korttelikaupoissa Helsingin Kruununhaassa ja Ullanlinnassa. Anton Soinne

Anne Kanerva

Kokki Jemina Järvinen pyörittelee valkosipulille tuoksuvia lihapullia järvenpääläisessä valmistuskeittiössä.

Anton&Anton -yritys vuokrasi toimintaan sopivat tilat FoxCenteristä, josta ruoka kuljetetaan kerran päivässä Helsinkiin.

–Muutimme Järvenpäähän Pitäjänmäeltä, koska tarvitsimme isommat tilat toiminnan laajentuessa. Tämä keittiö oli vapaana lähimpänä Helsinkiä, keittiöpäällikkö Pauliina Palos kertoo.

Anton&Anton on uudenlainen ruokakauppakonsepti, joka on suunnattu kiireisille ihmisille.

–Meillä on Helsingissä Ullanlinnassa ja Kruununhaassa kaksi korttelikauppaa sekä kotiin kuljetettavaa ruokakassitoimintaa. Käytämme paljon luomu-, lähi- ja pientuottajien raaka-aineita. Ruoan puhtaus, hyvä maku ja värikkyys ovat toimintamme peruslähtökohta, Palos kertoo.

Järvenpäässä sijaitsevassa keittiössä valmistetaan muun muassa salaatteja, täytettyjä leipiä, jogurtteja, smoothieita, jälkiruokia sekä kotiruokaa.

–Niitä myydään kahdessa kaupassamme. Perjantaisin koostamme asiakkaille ruokakassin, joka sisältää valmiin kahden ruokalajin illallisen. Yleensä yhden osion asiakas kypsentää itse ohjeidemme mukaan.

Anton&Anton avaa huhtikuussa uuden Kioski-nimisen ruokakauppakonseptin Helsingissä. Ensimmäiset Kioskit avataan Lasipalatsissa ja Kallion Karhupuistossa.

Oman keittiön tuotteiden lisäksi valikoimassa on muun muassa pienleipomoiden makeita ja suolaisia leivonnaisia sekä leipiä ja luomulihaa.

Järvenpään keittiö on ainoastaan valmistuskeittiö, eikä siellä myydä ruokaa suoraan asiakkaille. Ruokakassitoiminta laajenee pian Keski-Uudellemaalle. Kassin toimitusmaksu on 10 euroa.

Alepan verkkokauppa kasvaa harppauksin

Hok-Elannon Alepa Kauppakassiin kuuluu kotiinkuljetus ja noutopalvelu. Pääkaupunkiseudun lisäksi kotiinkuljetusta on muun muassa Tuusulassa.

–Kysyntä ja myynti kasvaa kaksinumeroisin numeroin. Alkuvuoden aikana HOK-Elannon ruoan verkkokauppa on kasvanut lähes 50 prosentilla, verkkokaupan kehityspäällikkö Jukka Ranua kertoo.

Verkkokaupasta tilataan yleensä isoja viikkotäydennyksiä. Asiakkaat ovat lähinnä lapsiperheitä ja ikäihmisiä.

–Sekä kotiinkuljetus että noutopalvelulla on tulevaisuudessa entistä isompi rooli ruokaostosten hoitamisessa. Meillä ei ole valmiita ruokakasseja, mutta palvelussa olevaa reseptiikkaa voi hyödyntää ostosten tekemiseen, Jukka Ranua sanoo.

Ruoka tulee kotiovelle

Järvenpäässä K-supermarket Pajala toimittaa ostoksia kotiin. Kuljetuksen hinta on 9,95 euroa.

Järvenpäässä K-market Helmerissä kuljetuksen hinta on 10 euroa.

Alepan Kauppakassi-verkkokauppa toimittaa ruokatilauksia pääkaupunkiseudun lisäksi osaan Tuusulaa.

Toimituksen hinta on S-etukortilla alkaen 5,90 euroa ja ilman etukorttia alkaen 8,90 euroa. Pikatilauslisä on 5 euroa.

Anton&Antonilla kassin toimitusmaksu on 10 euroa.

Hinnat on saatu yritysten verkkosivuilta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.