Mielipide: Vantaanlaaksoon kaavaillun uuden kaupan perustelut eivät vakuuta

Entä sitten jos ja kun liiketoiminta todetaan kannattamattomaksi? Jääkö meidän ihailtavaksemme mustalla asvalttipinnalla seisova peltilato, kysyy kirjoittaja.

Vantaanlaaksoon on kaavailtu osittain salamyhkäiseltä tuntuvin keinoin uutta päivittäistavarakauppaa vaikeasti rakennettavalle ja lähes luonnontilaiselle alavalle paikalle, jossa viihtyvät palokärjet ja satakielet.

Rakentamisen seurauksena saattaa tulla ongelma myös hulevesien kulkeutumiselle, kun maaperää kaivetaan paljon ja vesien nyt hyvin toimivat kulkureitit katkeavat ja suurin osa pinnasta asvaltoidaan parkkialueeksi.

Perusteluina on myös mainittu, että ostovoima tulee julkisilla kulkuvälineillä Kivistöstä ja Ylästöstä sekä Martinlaaksosta. Sitä sopii epäillä.

Kivistöön on tulossa iso liikekeskus ja ylästöläiset liikkuvat mieluiten Jumbon suuntaan. Päivittäisen liikennemäärän on arvioitu lisääntyvän yli 4 000 autolla, mikä kuormittaisi ahdasta Vantaanlaaksontietä pahasti.

Kyseiselle tontille on kaavailtu omaa liittymää ja liikenne haittaisi paljon kahta vilkkaasti pyöräilijöiden käyttämää kevyen liikenteen väylää.

Perusteluina on esitetty myös kilpailun lisäämistä. Sekin tuntuu ontuvalta, koska lähistöllä on vain yksi pieni market, joka kattaa alueen asiakkaiden tarpeet riittävän hyvin.

Jättiliikkeen tuleminen aiheuttaisi varmasti tämän yhden suomalaisen yrittäjävetoisen kaupan ja myös liikekeskuksen hiljentymisen, myös alueen asujaimiston palvelut yksipuolistuisivat.

Uusi kauppa on ulkomainen perheyritys, jonka ei tarvitse julkistaa tulostietojaan eikä verojen maksamista. Kenen asialla ovat ne lobbaajat, jotka tämän operaation takana ovat olleet?

Onko asiasta järjestetty aito ja avoin kilpailu?

Entä sitten jos ja kun liiketoiminta todetaan kannattamattomaksi? Jääkö meidän ihailtavaksemme mustalla asvalttipinnalla seisova peltilato?

Lenkkeilijä

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut