Mielipide: Homekoulut pitää laittaa kuntoon – "Elmon hinnalla saa monta uutta koulua"

Koulut pitää saada kuntoon ennen kuin uusia urheilupaikkoja rakennetaan ja rahoitetaan. Kuvituskuva. Marika Lumme

toimitus

Elmon hinnalla saadaan Vantaalle monta uutta koulua. Jos Elmo kuitenkin päätetään rakentaa, osa rahoituksesta on tultava yksityisiltä tahoilta, perussuomalaiset kirjoittavat.

Vantaan Sanomienartikkelissa kerrottiin, että osa poliittisten ryhmien jäsenistä on niin sanotun Elmon urheilupuiston rakentamisen kannalla

Vantaan Perussuomalaiset ovat sitä mieltä, että perusasioiden on oltava kunnossa ennen kuin uusia urheilupuistoja voidaan rakentaa. Lasten ja nuorten on saatava käydä koulua terveissä tiloissa. Jonot terveyskeskuksissa ovat aivan liian pitkiä, ja vanhusten kotihoito on jätetty retuperälle.

Elmon hinnalla saadaan Vantaalle monta uutta koulua. Jos Elmo kuitenkin päätetään rakentaa, osa rahoituksesta on tultava yksityisiltä tahoilta, kuten alun perin kaavailtiin. Ennen rakentamispäätöstä Perussuomalaiset haluavat perusteellisen selvityksen yksityisen rahan osuudesta.

Verorahojen käytössä on oltava varovaisia, Vantaa ei saa ajautua uuteen velkakierteeseen. Elmon kustannusarvio 40 miljoonaa euroa vaikuttaa alimitoitetulta.

Perussuomalaiset kannattavat, että Koillis-Vantaalle rakennetaan kunnon uimahalli. Seuraavaksi on Kivistön uimahallin vuoro. Tikkurilan uimahallin yhteyteen voidaan tulevaisuudessa rakentaa maauimala, kun rahavarat sen sallivat. Vesiliikunnan olosuhdeselvityksen mukaan Vantaalta puuttuu uimapaikkoja.

Urheilupuistoja on Tikkurilassa ja Myyrmäessä, Hakunilassa ja Kartanonkoskella, Hiekkaharjussa ja Vapaalassa. Jossain vaiheessa urheilupuisto rakennetaan kasvavaan Kivistöönkin.

Sisäliikuntapaikkoja rakennetaan lisää tai niitä voidaan peruskorjata, kun koulurakennuskantaa päivitetään. Uusiin kohteisiin, kuten Hämeenkylän kouluun, kannattaa rakentaa laajennettu liikuntasali oheistoimintoineen myös urheiluseurojen käyttöön.

Kouluihin ei pieniä saleja pidä rakentaa, sillä koulujen liikuntasalit ovat käytössä aamusta iltaan, ne ovat todellisia lähiliikuntapaikkoja kaikenikäisille.

Urheiluseurat voivat osallistua tuleviin koulujen liikuntasalihankkeiden kustannuksiin, jos seurat vain mukaan otetaan.

Kai-Ari Lundell, valtuutettu

Tanja Vahvelainen, valtuustoryhmän pj

Vantaan Perussuomalaisten valtuustoryhmä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Pientalon tontille rakennetaan kolme kerrostaloa Hiekkaharjussa – "Tienoon tarina on vasta alussa"
 2. Filmipuisto-nimi muistuttaa Veromiehen teollisesta menneisyydestä – Flamingon viereen voi tulla asuntoja jopa 1 200 asukaalle
 3. Mielipide: Vesijuoksijoiden ryhmäytyminen on herättänyt närkästystä – iäkkäille ihmiskontaktit ovat yhtä elintärkeitä kuin happi
 4. Tikkurilan aseman lähelle avataan uusi joogastudio
 5. Triathlon-kisa aiheuttaa muutoksia liikenteelle Kuusijärven alueella – Ensi viikonlopun kisaan ilmoittautunut yli tuhat osallistujaa
 6. Oma raha: Juha Hyötyläinen, 54, on kerännyt arvokkaan 38 000 rahan kokoelman – Suomen sisällissodan aikaiset tilapäisrahat ovat hänen ylpeydenaiheensa: "Niissä olen varmaan suurin mahdollinen asiantuntija"
 7. Näytteiden määrän kasvu yllätti Husin – lisää väkeä rekrytoidaan kymmenen hengen viikkovauhtia
 8. Messukeskus tarjoaa kaikille messuvieraille ilmaiset maskit
 9. Lapset pelästyivät heitä luvatta kuvannutta miestä Rekolassa – väitti kuvaavansa Vantaan Sanomiin
 10. Mielipide: Roskaaminen ja julkisella paikalla pissaaminen eivät kuulu sivistyneeseen yhteiskuntaan – monissa maissa huonoa käytöstä suitsitaan sakoin
 11. Etätyö jopa paransi työhyvinvointia koronakeväänä – työn imu kasvoi etenkin pienten lasten vanhemmilla
 12. Holtittomasti kaahannut huumekuski törmäili pakettiautolla kymmeniin autoihin Kehä I:llä
 13. Hänninen 12.8.
 14. Yhä useampi pelkää suurpetoja – Tuore kysely: Suomen luonnossa pelottavat eniten karhu ja punkki
 15. USU: Johtavat lääkärit kiristäisivät kokoontumisrajoituksia koronaepidemian toisen aallon uhatessa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.