Mielipide: Homekoulut pitää laittaa kuntoon – "Elmon hinnalla saa monta uutta koulua"

Koulut pitää saada kuntoon ennen kuin uusia urheilupaikkoja rakennetaan ja rahoitetaan. Kuvituskuva. Marika Lumme

toimitus

Elmon hinnalla saadaan Vantaalle monta uutta koulua. Jos Elmo kuitenkin päätetään rakentaa, osa rahoituksesta on tultava yksityisiltä tahoilta, perussuomalaiset kirjoittavat.

Vantaan Sanomienartikkelissa kerrottiin, että osa poliittisten ryhmien jäsenistä on niin sanotun Elmon urheilupuiston rakentamisen kannalla

Vantaan Perussuomalaiset ovat sitä mieltä, että perusasioiden on oltava kunnossa ennen kuin uusia urheilupuistoja voidaan rakentaa. Lasten ja nuorten on saatava käydä koulua terveissä tiloissa. Jonot terveyskeskuksissa ovat aivan liian pitkiä, ja vanhusten kotihoito on jätetty retuperälle.

Elmon hinnalla saadaan Vantaalle monta uutta koulua. Jos Elmo kuitenkin päätetään rakentaa, osa rahoituksesta on tultava yksityisiltä tahoilta, kuten alun perin kaavailtiin. Ennen rakentamispäätöstä Perussuomalaiset haluavat perusteellisen selvityksen yksityisen rahan osuudesta.

Verorahojen käytössä on oltava varovaisia, Vantaa ei saa ajautua uuteen velkakierteeseen. Elmon kustannusarvio 40 miljoonaa euroa vaikuttaa alimitoitetulta.

Perussuomalaiset kannattavat, että Koillis-Vantaalle rakennetaan kunnon uimahalli. Seuraavaksi on Kivistön uimahallin vuoro. Tikkurilan uimahallin yhteyteen voidaan tulevaisuudessa rakentaa maauimala, kun rahavarat sen sallivat. Vesiliikunnan olosuhdeselvityksen mukaan Vantaalta puuttuu uimapaikkoja.

Urheilupuistoja on Tikkurilassa ja Myyrmäessä, Hakunilassa ja Kartanonkoskella, Hiekkaharjussa ja Vapaalassa. Jossain vaiheessa urheilupuisto rakennetaan kasvavaan Kivistöönkin.

Sisäliikuntapaikkoja rakennetaan lisää tai niitä voidaan peruskorjata, kun koulurakennuskantaa päivitetään. Uusiin kohteisiin, kuten Hämeenkylän kouluun, kannattaa rakentaa laajennettu liikuntasali oheistoimintoineen myös urheiluseurojen käyttöön.

Kouluihin ei pieniä saleja pidä rakentaa, sillä koulujen liikuntasalit ovat käytössä aamusta iltaan, ne ovat todellisia lähiliikuntapaikkoja kaikenikäisille.

Urheiluseurat voivat osallistua tuleviin koulujen liikuntasalihankkeiden kustannuksiin, jos seurat vain mukaan otetaan.

Kai-Ari Lundell, valtuutettu

Tanja Vahvelainen, valtuustoryhmän pj

Vantaan Perussuomalaisten valtuustoryhmä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Mies nappasi Koivukylän Alkosta ginipullon ja häipyi maksamatta – löytyi puistosta ilman pulloa, mutta valvontakamera käräytti
 2. Bussi osui jalankulkijaan Kivistössä
 3. Mitta tuli täyteen: Hakunilan Rinki-ekopiste suljettiin
 4. HSL:n pysäkki Vantaanportin eritasoliittymässä poistuu väliaikaisesti käytöstä
 5. Romuautoja seisonut keskellä Pakkalaa jo vuosia – kun osa autoista saadaan häädettyä pois, tilalle tulee uusia
 6. Yle: Liikuntaseteli kelpaa sup-lautaan mutta ei kaupunkipyörään
 7. Kuva: Eksoottinen eläin syntyi suvuttomasti Helsingissä – eläintalo piti tiedon kuukausia salassa
 8. Piileekö sinunkin kodissasi tämä yleinen turvallisuusriski – ”Joka kolmas ei ole tarkastanut”
 9. Kaupunki jakoi 18 400 maksutonta piknikpussia – Alussa puistoruokailun korvaavien pussien kysyntä yllätti
 10. Oma raha: Jaguar E-type, Cadillac Eldorado, Aston Martin... Sijoittajakonkari Jukka Ylitalo, 56, sijoittaa klassikkoautoihin – "Auton muotoja ja tekniikkaa voin tutkia ja ihailla tuntikaupalla"
 11. Yrittäjät antoivat arvosanan Vantaalle – Yrittäjäpomo: Luku ei anna aihetta juhlaan
 12. Grilliherkuttelu näkyy eläinsairaalassa – Ihmisten ruoanjämät voivat viedä koiran jopa leikkauspöydälle
 13. Vantaalle myönnettiin 205 hirvieläinten pyyntilupaa
 14. Korona-näytteenotto ruuhkautui viikolla – Tartuntamäärissä ei toistaiseksi näy nousua
 15. Rebound puskee sinkkua toisen perään: Uutuusbiisissä pakkaan sekoitetaan iskelmätähti, auto ja Spielbergin leffa – reboundimaisen vapaasti

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.