Maauimalan "isä" vaatii: Maauimala pitää rakentaa Tikkurilaan, ei Elmoon

Espoon maauimala rakennettiin vanhan uimahallin yhteyteen ja samoin tehdään Tampereella. Miksi ei myös Tikkurilassa, Juha Järä ihmettelee. Johanna Erjonsalo

Mia Lindström

Maauimalaa Tikkurilaan ajava Juha Järä kritisoi ajatuksiasijoittaa maauimala muualle kuin Tikkurilaan.

Sports Venuen tekemässä Vantaan vesiliikunnan olosuhdeselvityksessä todetaan, että jos maauimala rakennettaisiin kokonaan uuden uimahallin yhteyteen, säästettäisiin investointikuluissa arviolta 30 prosenttia.

–Tikkurilan urheilupuisto sijaitsee huippuhyvien kulkuyhteyksien päässä, lähellä Suomen kolmanneksi vilkkainta juna-asemaa. Olosuhteet ovat muutenkin kunnossa. Ja jos maauimala tehtäisiin Tikkurilan uimahallin remontin yhteydessä, mahdollistaisi se myös merkittävät säästöt, hän uskoo.

Järä perustelee maauimalan tarvetta Tikkurilaan myös sillä, että alueella ei ole luonnonvesiä, joihin kesällä pääsisi polskimaan.

–Länsi-Vantaalla on Vetokannas ja idän suunnassa Kuusijärvi.

–Ja kun tutustuu vesiliikuntaselvitykseen voi todeta, että uimahalli kuuluu Korsoon, mutta maauimala Tikkurilaan, hän lisää.

Mies kokee, että ihmisten ääni ei pääse kuuluviin, jos maauimalaa jää rakentamatta tai jos se rakennetaan muualle kuin Tikkurilaan, kuten Elmon urheilupuistoon

Vantaan liikuntajohtaja Veli-Matti Kallislahtikommentoi Vantaan Sanomille, että ”vaikka maauimalan käyttömenot saataisiinkin katettua, investointimenoja ei välttämättä saataisi takaisin”.

–Kyllähän uimahallejakin subventoidaan voimakkaasti. Miksi vain maauimalan pitäisi olla hyvin nopeasti itsensä takaisin pois maksava juttu? Ja miksi Elmon suhteen selvitetään monialaista rahoitusta, mutta Tikkurilan maauimalan ei, vaikka kuntalaisaloite sitä edellyttäisi, Järä kysyy.

Maauimala

Juha Järä keräsi kuntalaisaloitteeseensa yli 7400 nimeä. Kyseessä on Vantaan kaikkien aikojen suosituin kuntalaisaloite.

Vapaa-ajan lautakunta torppasi hankkeen kokouksessaan viime kesäkuussa. Tuolloin lautakunta totesi, että maauimala voisi sinänsä parantaa kaupungin harrastetarjontaa, mutta sijaintipaikka on väärä.

Kaupunginhallitus palautti asian kuitenkin valmisteluun.

Vesiliikunnan olosuhdeselvitys ei suoraan ota kantaa maauimalan sijoituspaikkaan, vaan tuo tietoa päätösten tueksi.

Maauimalan käsittely kaupungin hallintoprosesseissa jatkuu.

Aiheeseen liittyvää

  1. Selvitys: Vantaan uimahallit Suomen ruuhkaisimpia – "Jos uimahalli jonnekin tarvitaan, niin Koillis-Vantaalle"
    14.3.2018 8:05

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Vaihda vapaalle ja tule Vantaalle – täällä on kaikki!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut