Selvitys: Vantaan uimahallit Suomen ruuhkaisimpia – "Jos uimahalli jonnekin tarvitaan, niin Koillis-Vantaalle"

SELVITYS Väestön kannalta uudet uimahallit tarvittaisiin Korsoon ja Kivistöön.

Vantaa väkiluku kasvaa, eikä nykyisten uimahallien kapasiteetti riitä kasvavan kaupungin tarpeisiin. Sports Venuen tekemästä Vantaan vesiliikunnan olosuhdeselvityksestä käy ilmi, että Vantaa on Suomen ruuhkaisimpia uimahallikuntia.

Selvityksen mukaan uusille uimahalleille on tarve etenkin Kivistössä, jonka asukasmäärä kasvaa voimakkaasti. Alueella ei ole lainkaan omaa uimahallia.

Korsossa uimahalli on puolestaan liian pieni suuralueen asukkaiden tarpeisiin. Korson uimahalli sijaitsee Korson koulun yhteydessä, joka puretaan lähivuosina.

Vantaan liikuntajohtaja Veli-Matti Kallislahti toteaa, että "uuden uimahallin rakentaminen olisi perusteltua sellaiselle alueelle, josta tämä olosuhde on poistumassa".

Korson uutta uimahallia on soviteltu jo Leppäkorven koulun laajennuksen yhteyteen. Investointisuunnitelmassa on hankkeelle kuuden miljoonan euron varaus.

–Koulun ja uimahallin hankkeet on nyt erotettu toisistaan, jotta kummankaan toteutuminen ei olisi toisesta riippuvainen, Kallislahti sanoo.

Uimahalli on siis mahdollista sijoittaa muuallekin.

Toinen julkisessa keskustelussa ollut vaihtoehto olisi uimahallin sijoittaminen Elmon urheilupuistoon Asolaan, jos hanke käynnistettäisiinuudelleen

–Ajatusrakennelmana näen tämän hyvin viehättävänä ideana, Kallislahti muotoilee.

Myös vapaa-ajan lautakunnan puheenjohtaja Sirkka-Liisa Kähärä (sd.) näyttää vihreää valoa nimenomaan Elmon urheilupuistoon sijoittuvalle kunnon uimahallille Kuuden miljoonan euron pienehkö, koulun yhteyteen sijoittuva halli ei hänen mielestään riitä kattamaan kysyntää.

–Jos uimahalli jonnekin tarvitaan, niin Koillis-Vantaalle. Olisi järkevää rakentaa uusi uimahalli hyvien kulkuyhteyksien ääreen, sellaiseen paikkaan, jonne on tulossa muitakin liikuntapalveluja, hän perustelee.

Kähärän mukaan Elmon urheilupuiston toteutuminen on "realistisempaa kuin aikoihin".

–Käsitykseni mukaan myös osa muiden poliittisten ryhmien jäsenistä näyttää asialle vihreää valoa. Ensimmäinen lapion pisto olisi hyvä saada jo tällä valtuustokaudella, hän sanoo.

Kivistössä uimahalli tulisi suunnitteilla olevan urheilupuiston yhteyteen Piispankylään.

Myös Tikkurilan maauimalahanke, jonka puolesta yli 7400 allekirjoitti kuntalaisaloitteen, on mukana selvityksessä. Selvityksessä todetaan, että uuden uimahallin rakentamisen yhteydessä on järkevää selvittää maauimalan rakentaminen.

–Tavallinen uimahalli on yleensä auki 12 kuukautta vuodessa, maauimala parhaimmillaankin vain viisi. Ja vaikka maauimalan käyttömenot saataisiinkin katettua, investointimenoja ei välttämättä saataisi takaisin, Kallislahti kommentoi hanketta.

Päätöksiä uimahallien mahdollisesta rakentamisesta tai aikatauluista ei ole vielä tehty. Vapaa-ajan lautakunta käsitteli vesiliikuntaselvitystä kokouksessaan tiistaina.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut