Koisoniityn asunnot vihdoin rakenteille

Koisotien kaivauksilta Koivuhaasta löytyi 1600-1700-luvuille ajoittuvia liitupiippuja. Löytöpaikalle rakennetaan asuntoja pitkäaikaisasunnottomille. Riikka Väisänen/Vantaan kaupunginmuseo

Armi Suojanen

Pitkäaikaisasunnottomille asuntoja ja palveluita tarjoava Koisoniitty-hanke Koivuhaassa on kohdannut useita vastoinkäymisiä ja se on viivästynyt vuosilla. Tänä vuonna rakentamisen pitäisi päästä alkuun.

Vantaan perhepalveluiden johtaja Anna Cantell-Forsbom, kertoo, että viivästymisen syynä ovat olleet eri hallinnonalojen tukipäätösten valmistelu- ja hyväksymisprosessit ja viime vuonna rakennuspaikalla piti vielä tehdä arkeologisia kaivauksia muinaisjäännösten vuoksi.

Koska hankkeen rakentaminen on lykkääntynyt, kustannustaso on noussut eivätkä alkuperäiset kustannuslaskelmat enää päde.

–ARA:n rahoitus ei kata liian suuria kustannuksia, Cantell-Forsbom huomauttaa.

Koisoniityn hankesuunnitelma on nyt päivitetty ja siitä on karsittu muun muassa valmistuskeittiö, jotta kuluja saadaan laskettua. Vs. asumispalvelupäällikkö Anne Mustaniemi sanoo, että ruoka Koisoniittyyn voidaan toimittaa läheisestä Koisorannan palvelukeskuksen valmistuskeittiöstä. Koisoniittyyn jää opetuskeittiö.

Koisoniittyyn on tulossa 40 asuntoa. Niistä 25 on pieniä tukiasuntoja pitkäaikaisasunnottomille ja 10 asuntoa ympärivuorokauden tukea tarvitseville mielenterveys- ja päihdekuntoutujille. Viisi asuntoa varataan henkilöille, jotka eivät sopeudu yhteisöasumiseen.

Koisoniityssä järjestetään työ- ja päivätoimintaa 70–100 henkilölle päivittäin. Henkilökuntaa keskus tarvitsee 16.

Aiheeseen liittyvää

  1. Joka toinen asunnoton nuori on pääkaupunkiseudulta – Tuttavat ja sukulaiset majoittavat tilapäisesti 5.3.2018 12:49

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut