Maksuton toisen asteen koulutus etenee eduskunnan käsittelyyn – Jo 51 000 allekirjoittajaa koossa

Kansalaisaloite toisen asteen koulutuksen maksuttomuudesta on saanut kokoon yli 50 000 allekirjoittajaa. Päivi Tuovinen / Arkisto

Jari Pietiläinen

Kansalaisaloite maksuttoman toisen asteen puolesta on saavuttanut 50 000 allekirjoitusta ja etenee eduskunnan käsittelyyn. Kaikkiaan 50 000 allekirjoituksen raja ylittyi eilen sunnuntaina. Nyt allekirjoituksia on koossa jo 51 000.

Kansalaisaloitteen käynnistivätPelastakaa Lapset, Suomen Lukiolaisten Liitto,Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto Sakki, Suomen Opiskelija-Allianssi Osku, Finlands Svenska Skolungdomsförbund FSS, Nuorten mielenterveysseura Yeesi ja Suomen Nuorisoyhteistyö Allianssi sekä Suomen Vanhempainliitto.

Yhteensä 50 000 allekirjoittaneen rajan rikkoutuminen kirvoitti positiivisia kommentteja usealta taholta.

Pelastakaa Lapset ry:n pääsihteeri Hanna Markkula-Kivisilta muistuttaa, että kaikilla nuorilla tulee olla yhdenvertaiset mahdollisuudet opiskella toisella asteella.

– Kansalaisaloitteen ansiosta toisen asteen opintojen kustannukset ovat nousseet valtakunnalliseen keskusteluun nyt aiempaa painokkaammin. Hienoa, että aloitteen kautta saamme asian eduskunnan käsittelyyn, iloitsee Markkula-Kivisilta.

Nuorten mielenterveysseura Yeesi, Suomen Nuorisoyhteistyö Allianssi sekä Suomen Vanhempainliitto muistuttavat, että toisen asteen koulutuksen kustannukset koskettavat erityisesti tulevia opiskelijoita.

– Vielä viikko sitten allekirjoitustilanne näytti hiukan epätoivoiselta, mutta yksittäisten ihmisten ja järjestöjen avulla onnistuimme. Toimijamme ovat aktiivisesti keränneet nimiä aloitteeseen ja kampanjoineet sen puolesta ympäri Suomen. Kiitos jokaiselle tukijalle ja yhteistyötaholle, riemuitsee SLL:n puheenjohtaja Alvar Euro

Maksuton toisen asteen koulutus kaikille -kansalaisaloitteeseen kerätään allekirjoituksia tulevaan sunnuntaihin asti.

Tämän jälkeen kannatusilmoitukset toimitetaan Väestörekisterikeskukselle, joka tarkastaa niiden oikeellisuuden ja vahvistaa hyväksyttyjen kannatusilmoitusten määrän.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut