Aamunavauksesta suursuosioon noussut musaope räppää nyt Vantaasta – "Vantaankosken koulussa oon musakansankynttilä"

Jan Nyberg räppää uudessa biisissään olevansa Vantaankosken koulun musakansankynttilä. Marika Lumme

Marika Lumme

– Olen todella yllättänyt. Tämä on ollut hämmentävää, kuvailee saamaansa julkisuutta Vantaankosken koulun musiikinopettaja Jan Nyberg

Nyberg ponnahti hetkessä koko kansan tietoisuuteen kun hän kalevalanpäivänä teki koulussa poikkeuksellisen aamunavauksen. Oppilaat ja opettajat saivat nauttia kalevalatietoutta keskusradiosta rap-biisin muodossa.

26-vuotiaan Nybergin yllätysesitys on ihastuttanut laajasti.

– Yksi oppilaista sanoi, että äiti on katsonut videon monta kertaa. Minä kuvasin vedon lähinnä näyttääkseni kavereille mitä tulee töissä tehtyä, hän kertoo.

Palaute saa miehen nöyräksi ja samalla innostuneeksi.

– Tämä on antanut ymmärrystä siitä, että opettajan ei tarvitse olla auktoriteettina oppilaiden yläpuolella, vaan molemminpuolinen kunnioitus on paras tie oppimiseen.

Nyberg teki oman rap-biisinVantaan Sanomille, jonka hän esittää pianon säestyksellä. Kyseessä on miehen elämän toinen rap-veto. Kappaleessa hän kertaa omaa opintaivaltaan, jonka hän on kulkenut Vantaan kouluissa: ensimmäisen luokan Kuusikon koulussa ja loput peruskoulusta Jokiniemen koulussa. Vaskivuoren lukiossa hän kävi musiikkilinjan, jonka hän kertoo biisissä olevan "valehtelematta elämäni parast aikaa"

Jan Nyberg teki Vantaan Sanomille rap-kappaleen, jonka hän esitti luokassaan:

(Juttu jatkuu videon jälkeen.)