Kojamo rakentaa jopa 4000 vuokra-asuntoa

Kuva muutaman vuoden takaa, kun VVO saneerasi toimistotaloa asunnoiksi Alppilassa. VVO ja Lumo ovat kiinteistösijoittaja Kojamon brändejä. Arkisto/ Johanna Erjonsalo

Klaus Nurmi

Suomen suurin kiinteistösijoittaja Kojamo on saanut toisen osan Euroopan investointipankin rahoituksesta, joka käytetään lähes nollaenergiatalojen rakentamiseen.

Euroopan investointipankki myönsi Kojamolle yhteensä 170 miljoonan euron pitkäaikaisen rahoituksen. Toimitusjohtaja Jani Niemisen mukaan Kojamo on tehnyt investointipäätökset 1925 Lumo -vuokra-asunnon rakentamisesta. Niistä 467 on jo valmistunut.

–Rakenteilla ja valmistelussa olevat kohteet kattavat yhteensä 1456 asuntoa. Tehtyjen investointipäätösten lisäksi suunnitteilla on lähes vastaava määrä asuntoja, yhteensä 1577 asuntoa, Nieminen kertoo.

Hänen mukaansa Euroopan investointipankin rahoitus tukee osaltaan merkittävästi näitä investointeja.

Rahoitus kohdistuu uusiin lähes nollaenergiataloihin pääkaupunkiseudulla ja muissa Suomen kasvukeskuksissa. Kaikki Kojamon omaa tuotantoa olevat uudiskohteet toteutetaan lähes nollaenergiataloina, mikä merkitsee muuta asuntokantaa pienempää energiankulutusta ja hiilidioksidipäästöjä.

Kojamo -konsernin vuokra-asuntojen kuluttajabrändejä ovat Lumo ja VVO -kodit.

Viiden vuoden aikana konserni on investoinut vapaiden markkinoiden kaupalliseen vuokra-asumiseen lähes 1,7 miljardia euroa.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Asiakkaiden onnistuminen on työn suola

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut