Mielipide: Ajatteleeko kaupunki Linnaistenmetsässä vain tonttien myyntituloja? – asukkaiden teennäinen kuuntelu ei auta

Vantaan tulisi nyt noudattaa omaa strategiaansa ja vaalia lähiluontoa sekä kuunnella kuntalaisiaan, kirjoittaja muistuttaa. Kuvituskuva. Mikko Välimaa

toimitus

Linnaistenmetsä on tärkeä alue, sitä käyttävät virkistysalueena niin lähistön asukkaat kuin Hämevaaran ja Hämeenkylän asukkaatkin.

Nyt alueelle ollaan suunnittelemassa 81 pientaloa. Miksi Vantaa haluaa kaavoittaa arvokkaalle metsäalueelle tonttimaata, jonne ei ole edes kunnollisia julkisia yhteyksiä. Ainoa bussikin liikkuu vain arkipäivisin ja silloinkin harvakseltaan.

Samanaikaisesti Vantaa haluaa lisätä julkisilla liikkumista ja vähentää yksityisautoilua. Ristiriitaista. Onko järkevää kaavoittaa uusi asuinalue paikkaan, jonne ei pääse kuin autolla? Päiväkodit ja koulutkin ovat kaukana.

MAL-sopimukseen on kirjattu: ”Sekä asunto- että työpaikkarakentamista pyritään systemaattisesti ohjelmoimaan asemien ja joukkoliikenneväylien läheisyyteen.” Sitäkö tämä on? Kaukana siitä.

Linnaistenmetsän syrjäinen sijainti ja alueen palvelujen vähyys eivät puhu metsän tuhoamisen puolesta. Metsä on merkitty Uudenmaan maakuntakaavassa virkistysalueeksi, jonka lisäksi se on arvioitu maakunnallisesti arvokkaaksi luontoalueeksi.

Noin 400 alueen ihmistä on allekirjoittanut adressin metsän säästämisen puolesta ja 356 lähialueen asukasta on myös allekirjoittanut verkkovetoomuksen, jossa toivotaan metsäalueen säilyttämistä.

Vetoomuksen yhteydessä Vantaan valtuutetuille toimitettiin 182 asukkaiden kirjoittamaa viestiä metsän merkityksestä.

Ajatteleeko kaupunki nyt vain ja ainoastaan tonttien myyntituloja, piittaamatta asukkaiden äänestä? Missä on osallistava Vantaa? Teennäinen kuuntelu ei auta, mikäli vantaalaisten mielipiteitä ei kunnolla huomioida.

Kaava eteni Vantaan valtuuston käsittelyssä äänestykseen 22 tammikuuta, jolloin Vihreät, Perussuomalaiset ja eräät muut valtuutetut puolsivat kaavan lähettämistä uudelleen valmisteluun. Valitettavasti enemmistö Vantaan valtuutetuista oli sitä mieltä, että metsä voidaan jyrätä.

Onko lopputulos vantaalaisten osallistamista, kuulemista, huomioon ottamista? Vantaan tulisi nyt noudattaa omaa strategiaansa ja vaalia lähiluontoa sekä kuunnella kuntalaisiaan.

Tanja Vahvelainen, Perussuomalaisten Vantaan valtuustoryhmän puheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Maanjäristys Hakunilassa – "Vastaavaa ei ole koskaan aiemmin mitattu Vantaalla"
 2. Nora Lehto maalasi TiPS-naiset Suomen cupin loppuotteluun
 3. Koulu alkaa normaalisti Korsossakin – luokan tuhonnut tulipalo ei vaikuta koulun toimintaan
 4. Nuori motoristi kaahasi poliisia karkuun Koivuhaassa ja Ruskeasannassa lauantai-iltana – Kyydissä ollut nainen pyysi pysähtymään
 5. Varkaat kärräsivät työkaluja ulos Rautakaupasta keskellä päivää
 6. HSL on varautunut maskien käyttöön mutta odottaa virallisia ohjeita – "Onko se pakko vai suositus ja koskeeko se yleisesti joukkoliikennettä vai vain ruuhka-aikoja"
 7. "Musta vuosi" henkirikosten määrässä Itä-Uudellamaalla – poliisi: "Poikkeusolot eivät yksistään selitä"
 8. Vakavien väkivaltarikosten määrä kasvoi rajusti Helsingissä – "Väkivallan käyttöön varaudutaan ja esimerkiksi teräasetta saatetaan kantaa mukana"
 9. Tuusulan asuntomessut: Tapettia ikivanhalla tavalla – Japanista kotoisin oleva vesiliukoinen kangastapetti on akustinen
 10. Poliisi tuli tarkistamaan ajokunnon – Autosta löytyi varastettua tavaraa Tikkurilan Nesteellä
 11. "Peruslippumme maksaa 2,99 euroa" – Uusi halpabussifirma aloittaa liikennöinnin Helsingistä Turkuun
 12. THL:n koronasovelluksen koekäyttö älypuhelimissa alkaa – näin se toimii
 13. Taide on tuonut Vantaalla apua ahdistuneille nuorille
 14. Tuusulan asuntomessut: Pienet tontit puistojen reunoilla – Keravan uusille asukkaille piti osoittaa, ettei kotikaupunki ole vain nukkumalähiö
 15. Mielipide: Oma väki voi tuhota taloyhtiön pihan kauneuden

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Ilkivalta ja remontit ajoivat jäätelökioskit pois suosituilta paikoilta Vantaalta – "Asiakkaat ihmettelevät tilannetta päivittäin"
 2. Maanjäristys Hakunilassa – "Vastaavaa ei ole koskaan aiemmin mitattu Vantaalla"
 3. Varkaat kärräsivät työkaluja ulos Rautakaupasta keskellä päivää
 4. Yksi nainen yllätti Kaljakellunnassa – ulkomaalainen tapahtumasta: "There are so many of those... how funny!"
 5. Mielipide: Miksi vesijuoksijat juoksevat uimahallissa kaverin kanssa rinnakkain? – "Ohittaminen on mahdotonta"
 6. Vantaa ennen ja nyt: Kiistelty Kaljakellunta sai alkunsa kaveriporukan päähänpistosta – Vantaan kaupunginmuseo selvitti, mikä vetää ihmisiä Keravanjoelle kellumaan
 7. Poliisi tuli tarkistamaan ajokunnon – Autosta löytyi varastettua tavaraa Tikkurilan Nesteellä
 8. Vasta kolme vuotta vanhassa talossa tehdään julkisivuremonttia Tikkurilassa – "Korjaustyö haluttiin tehdä riittävällä laajuudella"
 9. Nuori motoristi kaahasi poliisia karkuun Koivuhaassa ja Ruskeasannassa lauantai-iltana – Kyydissä ollut nainen pyysi pysähtymään
 10. Suunnitelma: Tuomelan koulun koko ylläpito kansainväliselle yritykselle – 30 työtilaa ja 5 asuntoa vuokralle
 11. Hyvinkään ammuskelussa loukkaantunut Heidi Foxell palasi jalkapallon pariin ja mentoroi nyt TiPSin naisia kohti mestaruutta – "Vasta viime vuonna pystyin katsomaan ensimmäisen kokonaisen pelin"
 12. Mielipide: Oma väki voi tuhota taloyhtiön pihan kauneuden
 13. Variston kouluun avataan koronaviruksen drive-in-testauspiste
 14. Tikkurilan Fafa's lopetti toimintansa – "Tavoitteena on löytää entistä parempi sijainti"
 15. HSL on varautunut maskien käyttöön mutta odottaa virallisia ohjeita – "Onko se pakko vai suositus ja koskeeko se yleisesti joukkoliikennettä vai vain ruuhka-aikoja"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.