Helsingin Ikeasta tulisi erilainen Ikea – "Toteutuminen erittäin todennäköistä"

Koivusaareen kaavaillusta Ikea-tavaratalosta on tarkoitus tehdä arkkitehtuuriltaan ja palvelukonseptiltaan Suomessa totutuista poikkeava, uudenlainen Ikea-tavaratalo. _

Jussi Vehkasalo

Ikean suunnitelmissa on rakennuttaa Helsingin Koivusaareen uusi tavaratalo, josta tulee mahdollisuuksien mukaan jotain ihan muuta kuin mitä Ikea monelle suomalaiselle tuo mieleen: iso sininen laatikko jossain keskustan ulkopuolella.

–Mehän olemme vasta hakeneet suunnitteluvarausta, mutta tilaahan siellä on meille vähemmän kuin yleensä tavaratalohankkeissamme, samoin parkkipaikoille ei ole niin paljon tilaa, sanoo Ikea Suomen viestintäpäällikkö Annika Stubbe

Se, paljonko esimerkiksi varasto- ja parkkitilaa tavaratalon yhteyteen tulee, selviää vasta hankkeen mahdollisesti edetessä, jolloin päästään tarkempaan rakennussuunnitteluun.

–Se katsotaan myöhemmin, että mitä ostamisen tapoja tavarataloon sisällytetään.

Suunnitteluvarausta käsitellään Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan kokouksessa 6. maaliskuuta. Esityslistalla mainitaan, että "Tavoitteena on toteuttaa suunnitteluvarausalueelle kaupunkikuvallisesti korkeatasoinen, arkkitehtuuriltaan ja palvelukonseptiltaan uudenlainen Ikea-tavaratalo alueen erityispiirteet huomioiden."

Kaupunkiympäristölautakunnan jälkeen asia menee hyväksyttäväksi Helsingin kaupunginhallituksen elinkeinojaokseen.

Ikeat käsitetään myös sellaisina, että niihin mennään autolla ja ostokset ladataan autoon ja ajetaan pois. Toki tavarataloilla on kotiinkuljetuskin.

Helsinki merkkasi yleiskaavaansa Länsiväylän yhdeksi kaupunkibulevardeista. Neljä kaupunkibulevardia sai etsikkoajan, sillä yleiskaavan kaupunkibulevardeista tehdyt valitukset menivät läpi Helsingin hallinto-oikeudessa. Kaupunki valittaa päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Jos Länsiväylän Helsingin puoleinen osa joskus muuttuu kaupunkibulevardiksi, ei se haittaisi Koivusaaren Ikeaa, josta siis tulisi erilainen.

–Tavaratalon suunnittelussa toteutetaan uudenlaista ajattelua. Paikka on niin kompakti, ettei siihen isoa hallimaista myymälää parkkipaikkoineen mahdu. Sinne tulee hyvät julkisen liikenteen yhteydet ja metroasema on lähellä, sanoo Helsingin kaupunkiympäristön toimialan johtava tonttiasiamies Ilkka Aaltonen

–Pidän Ikean hankkeen toteutumista erittäin todennäköisenä. Asiasta on neuvoteltu heidän kanssaan jo pitkään ja asiaa on valmisteltu huolella, Aaltonen jatkaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut