Myyrmäen parkkisakotuksesta nousi haloo – Vantaan kaupunki: "Nämä ovat yksittäistapauksia"

Jari Pietiläinen

Myyrmäessä olevalla pysäköintialueella seisova liikennemerkki on tuottanut harmaita hiuksia monelle autoilijalle. Etenkin liikennemerkin lisäkilpi ja muuttunut parkkiruutujen sijoittelu on ärsyttänyt alueen autoilijoita.

Lue lisää tästä tapauksesta.

Tuurakujan nykyiset liikennemerkit on asetettu paikoilleen 5. tammikuuta, mutta sen sijaan henkilöauton pysäköintiä koskeva lisäkilpi on ollut paikoillaan jo vuosien ajan.

Vantaan kaupungin pysäköinninvalvoja Marika Kytölä ja liikennesuunnittelupäällikkö Markus Holm kommentoivat nyt pysäköintivirhemaksun saaneiden harmistusta. Osa lapun tuulilasiinsa saaneista pitää Vantaan kaupungin sakotuskäytäntöä rahastuksena.

– Tämän vuoden puolella ja uusien liikennemerkkimääräysten voimassa ollessa on määrätty yhteensä kaikkiaan 21 pysäköintivirhemaksua. Niistä henkilöautomerkin noudattamatta jättämisestä on määrätty neljä, laskee Kytölä.

Pysäköintisakot Tuurakujalla saaneista autoilijoista on valituksen tehnyt tämän vuoden puolella vain yksi ainoa.

– Nämä ovat siis yksittäistapauksia, sillä pysäköintisakon on saanut keskimäärin 2-3 autoa viikossa. Kaikista määrätyistä virhemaksuista vain neljä on kirjoitettu sen takia, että liikennemerkki rajoittaa pysäköinnin vain henkilöautoille, Kytölä muistuttaa.

Osa autoilijoista toivoo, että Vantaan kaupunki muuttaisi saamiensa palautteiden vuoksi pysäköintivirhemaksukäytäntöään. Se ei Kytölän mukaan kuitenkaan ole mahdollista.

– Pysäköinnintarkastajan tehtävänä on valvoa pysäköintiä koskevien sääntöjen, kuten juuri liikennemerkkien noudattamista. Mikäli kuntalaiset ovat erimieltä jonkin alueen pysäköintijärjestelyistä, tulee heidän muutoksia koskevissa kysymyksissä olla yhteydessä liikennesuunnitteluun, Kytölä opastaa.

– Pysäköinninvalvonta ei pysty muuttamaan alueen pysäköintikäytäntöjä, sillä niistä päättää ja niihin tekee muutoksia liikennesuunnittelu, Kytölä korostaa.

Vantaan kaupungin liikennesuunnittelupäällikkö Markus Holm huomauttaa, että Tuurakujan pysäköintimerkissä osoitettu pysäköintitapa kadun suuntaisesti voi mahdollistaa myös kuorma-autojen pysäköinnin.

– Sitä on haluttu rajoittaa henkilöautomerkillä. Liikennesuunnittelu selvittää merkintätavan muuttamista, Holm mainitsee.

Holmin ja Kytölän mukaan pysäköinninvalvonta ja liikennesuunnittelu tekevät Vantaalla yhteistyötä. Esimerkiksi pysäköinnintarkastajat antavat paljon ehdotuksia ja palautetta liikennesuunnitteluun eri paikkojen liikennemerkkimääräysten kehittämisestä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Nuorisotilat avautuvat ensi viikolla: maksutonta toimintaa koulujen alkuun saakka – "Tuodaan pelit pihalle ja laitetaan musiikki soimaan"
 2. Salibandyliigasta tuli F-liiga – uusi nimi oudoksuttaa Vantaalla: "Vähän fiksumpi olisi saanut olla, kestää hetken totutella"
 3. Mielipide: Nyt on aika leikata päättäjien palkkioita – Esimerkin voima on tärkeää, koska tulevat taloudelliset päätökset ovat kovia
 4. Kivistön uusimman kauppahankkeen eteneminen näyttää mutkistuvan – "Tontin käyttö ei ole kahden kaupparyhmittymän asia"
 5. Vantaa ennen ja nyt: Hiekkaharjun koulun Hyvä kaveri -patsaat taas jaossa – Mutta miksi kuvanveistäjä Raimo Jaatinen lisäsi suunnittelemaansa veistokseen variksen?
 6. Vainio 30.5.
 7. Pääkirjoitus: Kivistön palveluilla alkaa olla kiire – alueen asukkaat kaipaavat kipeästi ennen kaikkea perusarkeaan helpottavia toimintoja
 8. Uutissuomalaisen debatti: Varman Risto Murto: Nuorille työntekijöille pitää tarjota muutakin kuin korkeita veroja ja supistuvia palveluita
 9. Jenni Isokoski on opiskellut neljässä eri lukiossa – Ylioppilaaksi hän valmistui Nettilukiosta, isänsä epäilyistä huolimatta
 10. Vartijoiden Tikkurilan asemalla puhuttama mies huitaisi kohti ja pakeni – talttui kiinni otettaessa vasta pippurisumutteella
 11. Ministeriön selvitys: Kasvosuojista vain niukasti hyötyä, ei tarjoa suojaa tartunnalta
 12. Poliisi tyrmistyi koronakevään rumista luvuista: Nuoret miehet kaahaavat yhä enemmän yli 50 kilometrin ylinopeuksia, humalassa tai huumeissa ajaminenkin yleistynyt
 13. Entinen Neuvostoliitto näkyy edelleen väestötilastossa – ulkomaalaistaustaisista jo puolet asuu pääkaupunkiseudulla
 14. Mies kärähti 16 kertaa ratista parin vuoden aikana – niin suuri vaara sivullisille että esitetään vangittavaksi
 15. BRQ Vantaa Festival jää tältä kesältä väliin – Pienimuotoisia erilliskonsertteja kuitenkin luvassa syksyllä

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Kivistön uusimman kauppahankkeen eteneminen näyttää mutkistuvan – "Tontin käyttö ei ole kahden kaupparyhmittymän asia"
 2. Vartijoiden Tikkurilan asemalla puhuttama mies huitaisi kohti ja pakeni – talttui kiinni otettaessa vasta pippurisumutteella
 3. Vantaa ennen ja nyt: Hiekkaharjun koulun Hyvä kaveri -patsaat taas jaossa – Mutta miksi kuvanveistäjä Raimo Jaatinen lisäsi suunnittelemaansa veistokseen variksen?
 4. Koronatesteissä käyneiltä vain harvoilta löytyy virusta – Vantaalla drive in -pisteessä testauskapasiteettia on paljon enemmän kuin potilaita
 5. HSL:n asiakkaat raivostuivat: Vapaavalintainen kausilipun kesto poistuu, kun HSL yhdenmukaistaa kortin ja sovelluksen lippuvalikoiman – "Kehitys kulkee tässä vahvasti väärään suuntaan"
 6. Jenni Isokoski on opiskellut neljässä eri lukiossa – Ylioppilaaksi hän valmistui Nettilukiosta, isänsä epäilyistä huolimatta
 7. Vantaalle Backaksen kartanon alueelle on tulossa Muumien maailma – Maailman ensimmäiseen Muumi-sisäpuistoon odotetaan vuosittain puolta miljoonaa kävijää
 8. Suunnitelma: Lentokenttäjoukkue töihin Helsinki-Vantaalle parissa vuorokaudessa, jos koronavirustilanne vaatii
 9. Pienkerrostaloja ja ruokakauppa Backaksen peltoalueelle –  "Rakentamisen laatuvaatimukset on asetettu erittäin korkealle"
 10. Vantaan kaupunki sai lahjoituksena 100 000 kasvosuojainta – annetaan lapsiperheitä ja vanhuksia hoitaville
 11. Mielipide: Nyt on aika leikata päättäjien palkkioita – Esimerkin voima on tärkeää, koska tulevat taloudelliset päätökset ovat kovia
 12. Pääkirjoitus: Kivistön palveluilla alkaa olla kiire – alueen asukkaat kaipaavat kipeästi ennen kaikkea perusarkeaan helpottavia toimintoja
 13. "Muori nukkuu, se ei halua puhua" – 3-vuotiaan Dilaran puhelinsoitto pelasti aivoinfarktin saaneen isoäidin hengen
 14. Mielipide: Frisbeegolfin suosio räjähtänyt – Vantaalta ei löydy harrastuspaikkoja
 15. Tarkat aikataulut, turvavälit, ei kättelyjä, ei halauksia, ykköset päälle ja Youtube auki – Näin abiturientista tulee ylioppilas

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.