Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kirjastopuisto ja Tikkurilantori palkittiin kovatasoisessa kisassa – Palkintoraadin jäsen vinkkaa mielenkiintoisista yksityiskohdista

Tikkurilan keskustan Kirjastopuisto ja Tikkurilantori on palkittu Vuoden 2017 ympäristörakenteena.

Palkintoraadin jäsen, Puutarhaliiton toimitusjohtaja Timo Taulavuori paljastaa, että Vantaalle voiton toi kokonaisuus.

–Vanhaan ympäristöön on osattu rakentaa monipuolinen ja laadukas kaupunkipuisto, joka huomioi eri-ikäisten asukkaiden tarpeet.

Kilpailu oli Taulavuoren mukaan tänä vuonna hyvin kovatasoinen.

–Mukana oli laadukkaita töitä Espoosta, Helsingistä ja muista suurista kaupungeista.

Palkintoraati kiinnitti huomiota siihen, että voitokkaalla alueella Tikkurilassa on laadukasta kivirakentamista javiimeisteltyjä betonivaluja. Kehuja tuli lisäksi moderneista heinäkasveista, joita on aiemmin myös hämmästeltyMyös parkkihallin naamiointi on raadin mielestä tehty poikkeuksellisen tyylikkäästi.

Palkitussa alueessa on paljon historiaan liittyviä yksityiskohtia, joita Taulavuori toivoo myös ohikulkijoiden hoksaavan.

– Tarinapuu-taideteoksenlehdissä on vanhan silkkitehtaan painokuoseja. Tikkurilan historiasta yhtenä Suomen vanhimmista juna-asemapaikoista muistuttavat leikkipuiston juna ja pala raidetta, toteaa Taulavuori.

Torin suunnittelussa on otettu huomioon Vantaan monikulttuurisuus.

– Maassa kulkeva teksti on käännetty monelle kielelle. Se kertoo puiston olevan kaikkien yhteinen.

Raati arvosti myös sitä, että rohkeassa suunnitelmassa on kunnioitettu kaupungintalon arvokkuutta ja 50-luvun arkkitehtuuria.

Palkitun rakenteen pääsuunnittelija on Gretel Hemgård.

–Hemgård on yksi Suomen johtavista ympäristörakenteiden suunnittelijoista. Hän tietää, mikä toimii.

Tikkurilantori on niittänyt kunniaa aiemminkin. Se sai viime vuonna Vuoden Kuntatekniikan saavutus -tunnustuksen.

Rakennustuoteteollisuus RTT:n ja Puutarhaliiton järjestämän kilpailun tulokset julkistettiin 15. helmikuuta Jyväskylässä järjestetyillä Viherpäivillä.

Kilpailussa myönnettiin kunniakirjat palkitun kohteen rakennuttajalle sekä suunnittelussa ja toteutuksessa keskeisimmin mukana olleille. Kunniakirjat saivat rakennuttamisesta Vantaan kaupunki/kuntatekniikan keskus, suunnittelusta Maisemasuunnittelu Hemgård, taideteoksista Taiteilijaryhmä ART4 ja rakentamisesta VRJ Etelä-Suomi Oy.