Hyppy menneisyyden Vantaalle – VS julkaisee viikoittain ennen ja nyt -kuvaparin kaupunginmuseon näyttelystä

KAUPUNKI Vantaan Sanomissa alkavassa juttusarjassa esitellään yksi Vantaan kaupunginmuseon uuden näyttelyn kuvapareista aina viikonvaihteessa.

Ennen raiteet ylitettiin jalan, potkukelkalla tai vaikka hevosreellä. Lauri Leppänen kuvasi Korson aseman vuonna 1958. Lauri Leppänen

toimitus

Vantaan kaupunginmuseolla avautui torstaina uusi näyttely #ThrowbackVantaa – Kuvia kotiseudusta ennen ja nyt Näyttelyssä tehdään hyppy menneisyyden vantaalaisiin maisemiin kotiseutuneuvos Lauri Leppäsen (1923–2015) valokuvien avulla.

Vuonna 1949 Vantaalle muuttanut Leppänen sanoi valokuvaamisen auttavan juurtumaan kotiseutuun. Leppäsen valokuvien aiheina olivat arkiset hetket, luonto ja toisinaan rakennuksetkin. Leppänen näki Vantaassa paljon kaunista ja suojelemisen arvoista, jonka vuoksi hän oli perustamassa myös Vantaa-Seuraa.

Harrastuksena alkaneesta kuvaamisesta tuli pian myös tavoitteellista ja vakavaa kotiseututyötä, sillä 1950-luvun puolessa välissä Leppänen ryhtyi yhdessä opettajakollegansa Viljo Holopaisen kanssa toteuttamaan opetusmateriaaleja kotiseutuopetusta varten.

Monet vantaalaiset muistavat edelleen oppikirjat, lukemistot ja vuonna 1964 valmistuneen kotiseutufilmin, Vantaanjoen pitäjä, osana kotiseutuopetusta. Myös Holopaisen kuvia löytyy kaupunginmuseon näyttelystä.

Vantaan kaupunginmuseon kokoelmissa on noin 1500 Leppäsen lahjoittamaa kuvaa, joista vain murto-osa on esillä. Leppäsen kuvat ovat näyttelyssä saaneet pareikseen museon valokuvaajan Antti Yrjösen otoksen samalta sijainnilta viime kesältä.

Jaa omat Vantaa-muistosi Instagramissa hashtagilla ThrowbackVantaa. Jaettuihin kuviin voit tutustua osoitteessa www.throwbackvantaa.fi.

​ Ensimmäinen kuvapari: Ennen raiteet ylitettiin jalan, potkukelkalla tai vaikka hevosreellä. Lauri Leppänen kuvasi Korson aseman vuonna 1958. Tältä Korson asemalla näyttää nyt.

Kommentoi

Mainos: Tuukka Saimén

Piilopuoluetuki vs terveydenhuolto

Mainos: Jonna Weckström ja Elina Nykyri

Turvataan sote-uudistuksessa järjestöjen toimintaedellytykset!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut