Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Möskäri on lukijoiden suosikkimäki – katso Vantaan pulkkamäet kartasta!

LASKIAINEN Vantaan Sanomien lukijat antoivat toimitukselle innokkaasti vinkkejä parhaista mäenlaskupaikoista.

Simonkylästä päättyvän tien päästä löytyy yksi Vantaan parhaimmista pulkkamäistä Vantaan Sanomien lukijoiden mielestä. Möskärin mäki saa kehuja syystä: mäen huipulta alas on riittävästi matkaa ja vauhti kohoaa hurjimmillekin sopivasti.

Ruskeasannassa asuva 16-vuotias Anna Vertuhov laski pulkalla Möskärinmäkeä lahtelaisen 18-vuotiaan Eemil Nurmisen kanssa. Lähtöviiva on vähän alempana kuin mäen päällä: jo siitä saa riittävän vauhdin. Tilaa piisaa, sillä helmikuun ensimmäisenä perjantaina iltapäivän pulkkailuretkelle ei ole Möskäriin lähtenyt kukaan muu.

– Joskus pienenä olen edellisen kerran laskenut pulkkamäkeä. Nyt haluttiin tulla kokeilemaan, Nurminen kertoo.

Vertuhov sanoo edellisestä pulkkaretkestä kuluneen aikaa pari vuotta. Hymyistä päätellen mäenlasku on hauskaa puuhaa isommillekin. Ja hyvää kuntoilua. Möskärin huipulle reippaasti kiivetessä saa sykkeen mukavasti kohoamaan.

– Möskärin mäki on monen perheen kestosuosikki jo vähintään toisessa polvessa, kertoo Vantaan Sanomien lukija.

Möskäri saa lukijoilta kiitosta monipuolisuudesta. Huipulta lähtee useampi mäki alaspäin, kapeampaa ja leveämpää.

– Möskäri isommille, Hakunilan mäet isoille ja pienille, vinkkaa toinen lukija.

Hakunilan mäet saavat kehuja muiltakin lukijoilta.

– Hakunilan urheilupuiston "virallinen" ja heti vieressä epävirallinen, Kormuniitty, mäkicombo tarjoaa parhaat laskut eri ikäisille lapsille ja miksei aikuisillekin, vinkkaa eräs lukija.

Korson maauimalasta löytyvää mäkeä kehutaan pienimmille laskijoille turvalliseksi. Alueella oleva kahvila saa lukijalta pisteitä.

Martinlaakossa sijaitseva Raappavuorenmäki saa useamman lukijan äänen, koska se on yksinkertaisesti "todella hyvä".

Länsi-Vantaalle kehuja ropisee myös Pähkinärinteen koulun mäelle.

– Hyvä mäki ja mielestäni sopivan vauhdikaskin ja vie pitkälle.

Koulujen luona olevat mäet saavat kiitosta myös muualla. Hiekkaharjun koulun takana olevassa mäessä saa reippaan vauhdin. Tosin helmikuun ensimmäisinä päivinä mäki oli kivikkoinen. Vierumäen koulua vastapäätä on lukijan mielestä ihan ok mäki.

Bonuksena piipahdus Helsingin puolelle.

– Jätemäki, vaiks ei ookkaa Vantaan puolella.

– Suutarinnuppi, jonka kävimme aikanaan ala-asteeni kanssa sen "valloittamassa". Se on tosiaan lähiseutujen paras mäki. Aikuinenkin joutuu jarrutella ja ohjata.

Liikuntapaikkamestari Juha Savolainen Vantaan liikuntapalveluista sanoo mäenlaskun lisääntyneen viime vuosina.

– Mäessä olevien hyppyreiden ja jalanjälkien määrästä voi päätellä onko väkeä ollut. Määriä on vaikea arvioida, mutta vilkkaampaa on nykyään. Mäenlasku on helppoa ulkoilua, se varmasti innostaa, Savolainen kertoo.

Kokosimme Vantaan viralliset mäet ja lukijoiden suosikit karttaan. Klikkaamalla karttaan merkittyä kohtaa, saat lisätietoaesimerkiksi pysäköintipaikasta.