Kuva ambulanssista: Äiti synnytti valtaväylällä Helsingissä – "Sanoin, että käännä bussipysäkille, poika tulee nyt!"

Tällaiselta näyttää vauhtipoika Klaukkalasta! Mirka ja Lauri Kalliolan poika syntyi tänä aamuna rivakasti helsinkiläiselle bussipysäkille. Pelastuslaitoksen väki lahjoitti tulokkaalle tulipunaisen päähineen. Mirka Kalliola

Jari Pietiläinen

Nurmijärven Klaukkalassa asuvan Mirka ja Lauri Kalliolan perheessä vietettiin keskiviikkona taatusti ikimuistoisen vauhdikasta päivää. Kalliolat odottivat perheen toista lasta, jonka laskettu aika oli kuluvan viikon maanantaina.

Aikataulu meni kuitenkin hieman yli ja viimeiset odotuspäivät olivat Mirkalle raskaita – kunnes tänä aamuna lapsi alkoi ilmoitella tulostaan toden teolla.

– Lapsivedet tulivat kello kuuden aikaan ja lähdimme kohti Naistenklinikkaa. Mies ajoi ja minä istuin etupenkillä, kertoo Mirka.

Ambulanssinkaan vauhti ei tälle pojalle riittänyt."

Vaikka vauhti oli matkalla Helsinkiin melkoinen, lapsi oli vielä nopeampi. Mirka ja Lauri pääsivät Hämeenlinnanväylää pitkin Vantaalle Kaivokselan kohdalle, kun vauva alkoi syntyä.

– Sanoin miehelleni, että nyt pitää pysäyttää ja soittaa ambulanssi. Lauri ajoi lähimmälle bussipysäkille ja ambulanssi olikin paikalla parissa minuutissa, Mirka kertaa aamun tapahtumia.

Äiti siirrettiin ambulanssiin, joka lähti vauhdilla kohti Naistenklinikkaa. Tämäkään vauhti ei tulokkaalle riittänyt, vaan ensihoitaja käski kuljettajan pysäyttää Pirkkolassa bussipysäkille.

Pysäkillä syntyi sitten potra poika, jolla on painoa 4 125 grammaa ja pituutta 52 senttiä.

Minni-sisko odottelee jo pikkuveljen näkemistä."

Synnytys Pirkkolassa sujui hyvin ja äiti sai vauvelin rinnalleen. Tarkistuksen jälkeen jatkettiin taas kohti Naistenklinikkaa, jossa äiti ja lapsi pääsivät potilashotelliin.

Pojan isän oli alunperin määrä olla mukana synnytyksessä, mutta nyt tuota toivetta ei voinut ambulanssissa toteuttaa, vaan Lauri seurasi äitiä ja lasta omalla autollaan perille saakka.

Reilun vuoden ikäinen Minni-sisko odottaa innokkaasti pikkuveljensä tapaamista.

– Kaikki on nyt hyvin ja todennäköisesti jo huomenna pääsemme kotiin Klaukkalaan. Silloin ei varmaan ole yhtä kiire kuin tänään, Mirka Kalliola naurahtaa.

Uunituore nurmijärveläinen tuhisee äidin sylissä tilanteeseen tyytyväisenä. Onnea vauhtipojalle!