"Sortseissa, bikineissä ja paljain jaloin" – Helsinkiin on tulossa kaksi kesäsimulaattoria

HUVIT Pasilan Triplan pohjalla surffataan 26 asteen lämmössä ja pelataan rantalentistä ympäri vuoden.

Koska Suomen Beach Volley Oy on Surf Beach Helsinki -hankkeen toinen osapuoli, tulee Pasilan Mall of Triplan alakerroksen sisäkesäparatiisiin myös beach volley -kenttiä. Kuva alkuvuonna auenneesta Teras Beach -sisähallista Tallinnasta. © Teras Beach Tallinn 2018

Jussi Vehkasalo

Pasilan Mall of Triplan alimpaan kellarikerrokseen avataan ensi vuoden syksyllä Surf Beach Helsinki -niminen sisäkesähalli.

–Konseptissa hiekkarantaosaamisemme yhdistyy Surf House Oy Ltd:n surffisimulaattoriosaamiseen, kertoo Suomen Beach Volley Oy:n Ilkka Lassila

Surffibiitsi rakennetaan Triplan pohjalle louhittuun metroaseman raakatilaan. Metroliikenteen kulkemisesta Pasilan kautta ei ole olemassa päätöksiä, mutta tila metrolle oli rakennettava ennen kuin massiivinen Tripla rakentuu sen päälle.

–Me olemme rakentaneet aiemminkin sisäbiitsejä, viimeisin aukesi Tallinnan Saku Suurhallin viereen alkuvuodesta. Surffisimulaattoreita rakentava Surf House on suomalaistaustainen firma Aasiassa, se on rakentanut keinoaaltosurffauspaikkoja Thaimaahan.

Surf Beach Helsingissä on tilaa noin 3000 neliötä, toista puolta louhitusta tilasta käyttää HopLop.

–Lämpötila tulee olemaan jatkuvasti noin 26 astetta, joten siellä liikutaan sortseissa tai bikineissä ja vaikka paljain jaloin. Sinne tulee valkoista hienoa hiekkaa, jollaista olemme kehittäneet alihankkijan kanssa. Tilaan tulee myös ravintola, baari, sauna ja kokoustiloja, Lassila jatkaa.

Hän arvioi, että iso osa asiakkaista tulee joko pelaamaan beach volleyta tai surffaamaan keinoaalloilla.

–Mutta voi sinne tulla ihan vaan hengailemaan ja hakemaan kesätunnelmaa keskelle talvea.

Surf Beach Helsinki on tehnyt tilasta 30 vuoden vuokrasopimuksen kaupungin kanssa.

–Veikkaisin, että ennen vuotta 2050 sinne ei metroliikenne vielä ala kulkea.

Tilan lämmitys on kallista, mutta kallioon louhittu luola on siinä mielessä lohdullinen lämmitettävä, että seinälämpötila on vakio.

–Voisin myös kuvitella, että kun kauppakeskusta kesällä jäähdytetään, voisi hukkalämpöä ohjata kauppakeskuksesta meille.

Surf Beach Helsinki

Valmistuu Pasilan Mall of Triplan pohjakerrokseen syksyllä 2019.

Sisäkesäkonseptissa yhdistyy lämpö, hiekkaranta, surffaus ja beach volley.

Hanke on usean miljoonan euron arvoinen.

Sisähalliin tulee kirkas valaistus. Suomen Beach Volley Oy:n Tallinnaan vastikään avaamassa Teras Beach -sisäbiitsihallissa valon määrä on noin 2000 luksia, kun normaali toimistovalaistus on noin 500 luksia.

Surf Housella on Thaimaassa kaksi surffisimulaattoria, suunnitteilla on Surf Houset Australian Perthiin, Teneriffalle ja Thaimaan Phuketiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.