Hiekkaharjun vesitornin rakentaminen etenee aikataulussa: pian torni kurkottaa jo 46 metriin

Syyskuussa alkanut Hiekkaharjun uuden vesitornin rakentaminen on edennyt suunnitellusti. HSY:n projektipäällikkö Arto Mettinen kertoo, että Malmimäen puistoon nousevan tornin perustukset on nyt valettu. Pian aletaan tehdä jalan liukuvalumuottia, joka nousee tornin korkeimpaan pisteeseen, 46 metriin.

– Jalka on valettu helmikuun loppupuolella, Mettinen arvioi.

Vesitorni ei ole kuitenkaan valmis vielä pitkään aikaan.

Seuraavaksi paikan päällä rakennetaan betonisäiliö, joka nostetaan ylös paikalleen elokuussa. Lopuksi toteutetaan tornin visuaalinen ilme WSP Groupin Siluetti -ehdotuksen pohjalta. Säiliöosan julkisivu verhoillaan rei’itetyllä metallikasetilla. Vesitornin varsiosa, vinotuet ja säiliöosan alapinta valaistaan led-valaisimilla.

– Tavoitteena on, että torni valmistuu maaliskuussa 2019. Sitten tehdään vielä piha- ja ympäristötöitä, ja torni otetaan käyttöön kesällä, Mettinen selvittää.

HSY:n pyrkimyksenä on, että vanhaa tornia aletaan purkaa syksyllä 2019. Uusi torni sijoittuu sen itäpuolelle, joidenkin satojen metrien päähän. Molemmat vesitornit ovat yhtä korkeita, mutta uusi on isompi: se pystyy varastoimaan 8 000 kuutiota vettä, eli 2 000 kuutiota enemmän kuin vanha.

– Erona on myös se, että uusi torni on paikkavalurakenteinen ja vanha elementtirakenteinen. Uuden tornin julkisivurakennekin on erilainen, se on hieman erikoinen, Mettinen kuvaa.

Uudella tornillaan HSY turvaa vedenjakelua Itä-Vantaalla, jossa väestö on kasvussa. Hanke maksaa 9,1 miljoonaa. Vedenjakeluverkosto on jo valmiina. Vantaa vuokraa HSY:lle 2 800 neliön alueen tornia varten.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut