Mielipide: Martinlaaksossa eletään rakennuskiiman kynsissä – "Täytyykö eläkeläisarmeijan mennä istumaan räjäytystyömaalle, että saamme huomiota asialle?"

Martinlaaksossa puretaan vanhaa ja rakennetaan uutta. Armi Suojanen

toimitus

Rakentaja ja rakennuttaja eivät ole ottaneet mitään kantaa jo tehtyihin valituksiin ja sitä emme voi sallia, kirjoittaja sanoo.

Yltiöpäinen rakentaminen on saanut vallan ainakin täällä Martinlaaksossa, Raiviosuonmäellä.

Koko syksyn on NCC puuhastellut täällä SATO:n toimeksiannosta. Ensin purkivat kaksi vuokrataloa ja siitä aiheutui kakkavesitulvia kävelyteille. Joskus jopa koskena tulivat likavedet alas rakennustyömaalta, kun seinien purun yhteydessä olivat mittavat vesisuihkut ”apuna”.

Kukaan ei silloin tainnut edes ajatella asbestijäämiä, tai muitakaan myrkkyjä, jotka pääsisivät virtaamaan veden mukana ihmisten ja eläinten jalkoihin.

Sitten alkoivat räjäytystyöt. Alussa oli aika pieniä paukkuja, mutta tämän kuun alussa paikalle tuotiin kaksi järeää puskutraktoria. Nyt on kärsitty päivittäin suurista räjäytyksistä peruskallion päällä olevissa taloissa.

Lattiat tärisevät ja astiat helisevät kaapeissa, eläimet ovat hädissään. Välillä tuntui, ainakin täällä C-rapussa ensimmäisessä kerroksessa jossa itse asun, ikäänkuin keittiön lattiakin olisi hypähtänyt ylöspäin.

Torstaiaamun räjähdyksessä 25. tammikuuta talossamme yhden ylhäällä sijaitsevan asunnon olohuoneessa halkesi seinä ja toisessa asunnossa kylpyhuoneeseen tuli kattoon halkeamat. Muista asuntoihin tulleista halkeamista tiedämme myöhemmin, kunhan ihmiset ovat tarkastaneet asuntonsa.

Samoin parvekkeitten puolella on talossamme C- ja B-rappujen välissä olevassa kaksoisseinässä halkeama alhaalta ylös asti. Taivas yksin tietää, mitä isot räjäytykset ovat tehneet talojemme perustuksille, ja kuka korvaa, jos jotain tulee myöhemmin esille?

NCC kävi alussa ”tarkastamassa” A- ja B-rappujen asunnot, kuulemma. Rapuissa ja talossa on kuitenkin vielä uutta tutkittavaa halkeamien takia. Perjantaina kiertäessämme omaa taloamme tuli hiushalkeamiakin esille eri puolilla seiniä.

Rakentaja ja rakennuttaja eivät ole ottaneet mitään kantaa jo tehtyihin valituksiin ja sitä emme voi sallia. On epäoikeudenmukaista, että työllä ja vaivalla saatua omaisuuttamme ollaan tuhoamassa ja jättämässä korjauskustannusten maksaminenkin mahdollisesti meille.

Vaikka kuinka pitää rakentaa uusia asuntoja, tulisi kuitenkin huomioida se asia, että jo olemassa olevia rakennuksia ei saa vaurioittaa.

Nyt meidän kaikkien, lähistöllä olevien talojen asukkaitten pitää vetää yhtä köyttä niin, että saamme oikeutta asiallemme. Jokainen tarkastakoon asuntonsa, oli vuokra-asunto taikka oma, uusien halkeamien vuoksi ja ottakoon valokuvat vaurioista.

Vai täytyykö meidän, eläkeläisarmeijan, mennä istumaan räjäytystyömaalle, että saamme huomiota tälle asialle?

Leena Lauren, Raiviosuonmäki 4:n huolestunut asukas, Martinlaakso

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Oikeus päätti: Tammistoon ei tule Prismaa – "Hanke on nyt kuopattu"
 2. Vantaankosken hotellikylän vastustajat: Suunnitelman toteutuminen tuhoaisi virkistyskäytön ja maiseman
 3. Pula mansikanpoimijoista johti uusiin ratkaisuihin: saman pellon suomalaiset saavat ukrainalaisia isomman korvauksen – Vantaalla vain itsepoimintaa
 4. Mielipide : Kaivokselan pientalojen pihoilla ja kuisteilla liikkuu varkaita
 5. Päihtynyt ja sekava mies yritti viedä pelejä lähes 3 000 euron arvosta – hallusta löytyi myös puukko
 6. "Ajatellaan, että tehdään vain nopeasti joku pieni asia" – Joka vuosi tuhannet työntekijät loukkaantuvat pahasti pudottuaan työtehtävissä, ja siksi työsuojeluviranomainen herättelee alaa valvontahankkeella
 7. Oletko nähnyt helsinkiläistä Jeremiasta? Katosi Myllypurosta jo kesäkuussa
 8. Älä tilaa siemeniä sokkona netistä – Eksoottinen siemen voi tulla yllättävän kalliksi eikä välttämättä koskaan edes päädy multaan asti
 9. Hänninen 8.7.
 10. Ammattihuijarit iskivät taas Postin nimissä ja kymmenet ihmiset luulivat viestiä aidoksi – Rikoshyöty yli 200 000 euroa
 11. Kysely: Yli puolet suomalaisista uskoo tieteen ja asiantuntijuuden merkityksen kasvavan koronakriisin jälkeen
 12. USU: Nuorisotyöttömyys on kaksinkertaistunut korona-aikana – "Luvut ovat olleet todella hälyttäviä"
 13. Ruoka: Syötkö täytekakkua hopea- vai muovilusikalla? "Ruokailunautintoon vaikuttaa moni muukin asia kuin tekninen osaaminen", sanoo molekyyligastronomiaan perehtynyt professori Anu Hopia
 14. Pääkirjoitus: Kuinka paljon kulttuurimaisemaan voi kajota?
 15. Henkilöauton kuljettaja törmäsi pyöräilijään Kuninkaalassa

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.