Mielipide: Martinlaaksossa eletään rakennuskiiman kynsissä – "Täytyykö eläkeläisarmeijan mennä istumaan räjäytystyömaalle, että saamme huomiota asialle?"

Martinlaaksossa puretaan vanhaa ja rakennetaan uutta. Armi Suojanen

toimitus

Rakentaja ja rakennuttaja eivät ole ottaneet mitään kantaa jo tehtyihin valituksiin ja sitä emme voi sallia, kirjoittaja sanoo.

Yltiöpäinen rakentaminen on saanut vallan ainakin täällä Martinlaaksossa, Raiviosuonmäellä.

Koko syksyn on NCC puuhastellut täällä SATO:n toimeksiannosta. Ensin purkivat kaksi vuokrataloa ja siitä aiheutui kakkavesitulvia kävelyteille. Joskus jopa koskena tulivat likavedet alas rakennustyömaalta, kun seinien purun yhteydessä olivat mittavat vesisuihkut ”apuna”.

Kukaan ei silloin tainnut edes ajatella asbestijäämiä, tai muitakaan myrkkyjä, jotka pääsisivät virtaamaan veden mukana ihmisten ja eläinten jalkoihin.

Sitten alkoivat räjäytystyöt. Alussa oli aika pieniä paukkuja, mutta tämän kuun alussa paikalle tuotiin kaksi järeää puskutraktoria. Nyt on kärsitty päivittäin suurista räjäytyksistä peruskallion päällä olevissa taloissa.

Lattiat tärisevät ja astiat helisevät kaapeissa, eläimet ovat hädissään. Välillä tuntui, ainakin täällä C-rapussa ensimmäisessä kerroksessa jossa itse asun, ikäänkuin keittiön lattiakin olisi hypähtänyt ylöspäin.

Torstaiaamun räjähdyksessä 25. tammikuuta talossamme yhden ylhäällä sijaitsevan asunnon olohuoneessa halkesi seinä ja toisessa asunnossa kylpyhuoneeseen tuli kattoon halkeamat. Muista asuntoihin tulleista halkeamista tiedämme myöhemmin, kunhan ihmiset ovat tarkastaneet asuntonsa.

Samoin parvekkeitten puolella on talossamme C- ja B-rappujen välissä olevassa kaksoisseinässä halkeama alhaalta ylös asti. Taivas yksin tietää, mitä isot räjäytykset ovat tehneet talojemme perustuksille, ja kuka korvaa, jos jotain tulee myöhemmin esille?

NCC kävi alussa ”tarkastamassa” A- ja B-rappujen asunnot, kuulemma. Rapuissa ja talossa on kuitenkin vielä uutta tutkittavaa halkeamien takia. Perjantaina kiertäessämme omaa taloamme tuli hiushalkeamiakin esille eri puolilla seiniä.

Rakentaja ja rakennuttaja eivät ole ottaneet mitään kantaa jo tehtyihin valituksiin ja sitä emme voi sallia. On epäoikeudenmukaista, että työllä ja vaivalla saatua omaisuuttamme ollaan tuhoamassa ja jättämässä korjauskustannusten maksaminenkin mahdollisesti meille.

Vaikka kuinka pitää rakentaa uusia asuntoja, tulisi kuitenkin huomioida se asia, että jo olemassa olevia rakennuksia ei saa vaurioittaa.

Nyt meidän kaikkien, lähistöllä olevien talojen asukkaitten pitää vetää yhtä köyttä niin, että saamme oikeutta asiallemme. Jokainen tarkastakoon asuntonsa, oli vuokra-asunto taikka oma, uusien halkeamien vuoksi ja ottakoon valokuvat vaurioista.

Vai täytyykö meidän, eläkeläisarmeijan, mennä istumaan räjäytystyömaalle, että saamme huomiota tälle asialle?

Leena Lauren, Raiviosuonmäki 4:n huolestunut asukas, Martinlaakso

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Vantaa ennen ja nyt: Hiekkaharjun koulun Hyvä kaveri -patsaat taas jaossa – Mutta miksi kuvanveistäjä Raimo Jaatinen lisäsi suunnittelemaansa veistokseen variksen?
 2. Vartijoiden Tikkurilan asemalla puhuttama mies huitaisi kohti ja pakeni – talttui kiinni otettaessa vasta pippurisumutteella
 3. BRQ Vantaa Festival jää tältä kesältä väliin – Pienimuotoisia erilliskonsertteja kuitenkin luvassa syksyllä
 4. Tarkat aikataulut, turvavälit, ei kättelyjä, ei halauksia, ykköset päälle ja Youtube auki – Näin abiturientista tulee ylioppilas
 5. Suunnitelma: Lentokenttäjoukkue töihin Helsinki-Vantaalle parissa vuorokaudessa, jos koronavirustilanne vaatii
 6. Ministeriön selvitys: Kasvosuojista vain niukasti hyötyä, ei tarjoa suojaa tartunnalta
 7. Poliisi tyrmistyi koronakevään rumista luvuista: Nuoret miehet kaahaavat yhä enemmän yli 50 kilometrin ylinopeuksia, humalassa tai huumeissa ajaminenkin yleistynyt
 8. Entinen Neuvostoliitto näkyy edelleen väestötilastossa – ulkomaalaistaustaisista jo puolet asuu pääkaupunkiseudulla
 9. Mies kärähti 16 kertaa ratista parin vuoden aikana – niin suuri vaara sivullisille että esitetään vangittavaksi
 10. Oikeus vangitsi nettipetoksia tehtailleen nuoren miehen – edellisen tuomion jälkeen petokset jatkuivat alle viikossa
 11. Lelusalakuljettajan tuomio koveni hovioikeudessa – Siirtolapuutarhamökin ostaminen lahjoitusrahoilla oli törkeää rahanpesua
 12. Koronakevät on tuplannut itsetuhoisuuteen liittyvät soitot tukipuhelimeen – "Rajoitukset voivat korostaa yksinäisyyttä ja ahdistusta"
 13. Mielipide: Postin jakelu on ala-arvoista – tärkeitä kirjeitä jää matkalle
 14. USU-gallup: Valtaosa suomalaisista on varmoja, että ottaa koronavirusrokotteen
 15. Taas pääsee jynssäämään – Kaikki matonpesupaikat ovat nyt avoinna

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Koronatesteissä käyneiltä vain harvoilta löytyy virusta – Vantaalla drive in -pisteessä testauskapasiteettia on paljon enemmän kuin potilaita
 2. Pienkerrostaloja ja ruokakauppa Backaksen peltoalueelle –  "Rakentamisen laatuvaatimukset on asetettu erittäin korkealle"
 3. 41 vantaalaista on menehtynyt koronavirukseen, vahvistettuja tartuntoja yli 800 – "Tartuntojen määrä on menossa alaspäin"
 4. Suunnitelma: Lentokenttäjoukkue töihin Helsinki-Vantaalle parissa vuorokaudessa, jos koronavirustilanne vaatii
 5. Vantaalle Backaksen kartanon alueelle on tulossa Muumien maailma – Maailman ensimmäiseen Muumi-sisäpuistoon odotetaan vuosittain puolta miljoonaa kävijää
 6. Vantaan kaupunki sai lahjoituksena 100 000 kasvosuojainta – annetaan lapsiperheitä ja vanhuksia hoitaville
 7. Vantaa edelleen pohtii koronaviruskartan julkaisemista – "Valtaosa tautiin sairastuneista on jo parantunut"
 8. Mielipide: Frisbeegolfin suosio räjähtänyt – Vantaalta ei löydy harrastuspaikkoja
 9. Vantaalla lapsia koronakaranteenissa kahdesta päiväkodista ja neljästä koulusta – kaupungin mukaan jatkotartuntoja ei ole tullut
 10. Tarkat aikataulut, turvavälit, ei kättelyjä, ei halauksia, ykköset päälle ja Youtube auki – Näin abiturientista tulee ylioppilas
 11. Vartijoiden Tikkurilan asemalla puhuttama mies huitaisi kohti ja pakeni – talttui kiinni otettaessa vasta pippurisumutteella
 12. "Muori nukkuu, se ei halua puhua" – 3-vuotiaan Dilaran puhelinsoitto pelasti aivoinfarktin saaneen isoäidin hengen
 13. Varma kesän merkki – lampaat saapuvat Koivuhakaan ja Hakunilaan
 14. Poliisi on varautunut Vantaalla nuorten kokoontumisiin ainakin kolmessa suosikkipaikassa – "Vanhemmat, vastatkaa tuntemattomasta numerosta tulevaan puheluun"
 15. Mielipide: Postin jakelu on ala-arvoista – tärkeitä kirjeitä jää matkalle

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.