Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Vantaalla tulee hoppu hankkia 6 uutta päiväkotia – hoitopaikka löydyttävä 400 lapselle

PÄIVÄHOITO Paviljonkipäiväkoteja tarvitaan kuusi. Kysyntää lisätiloista on muuallakin kuin Vantaalla.

Vantaalla pitää avata kuusi uutta paviljonkipäiväkotia elokuun alussa, koska hoitopaikkoja tarvitaan lisää noin 400 päivähoito-oikeuden rajaamisen päättyessä.

Tällä hetkellä tilanne on kuitenkin se, että uusista päiväkodeista ei ole vielä lähtenyt edes tarjouspyyntöjä niiden toimittajille. On mahdollista, että kaikkia päiväkoteja ei saada valmiiksi elokuun alkuun mennessä.

Päiväkodit on tarkoitus hankkia 10 vuodeksi vuokralle tai leasing-järjestelyllä.

Aikataulu on kireä, sillä kaupunginvaltuusto päätti varhaiskasvatusoikeuden muutoksesta vasta viime marraskuussa. Lisäksi tilakeskuksella on paljon muita hankkeita.

– Nyt on poikkeuksellisen paljon hankkeita, selvittää tilakeskuksen rakennuttajapäällikkö Juha Vuorenmaa

Kasvavassa kaupungissa rakennetaan ja korjataan runsaasti kouluja ja päiväkoteja. Lisäksi tilakeskuksessa on tapahtunut henkilökunnan vaihtuvuutta eläköitymisten vuoksi.

–Pää punaisena on raaputeltu tarjouspyyntöjä kasaan, Vuorenmaa huokaa.

Tavoite on, että kilpailutus alkaa ensi viikolla, kun tarjouspyynnöt saadaan julkaistua. Sitten odotellaan tarjouksia, mutta Vuorenmaa huomauttaa, että Vantaa ei ole ainoana apajilla.

– Muutkin kaupungit tarvitsevat päiväkoteja. Saa nähdä, pystytäänkö niitä toimittamaan, hän pohtii.

Markkina on nyt kuuma ja se voi nostaa myös hintoja.

–Kun tarjoukset on saatu, voidaan pohtia, miten tilat järjestetään, Vuorenmaa sanoo.

Muita tiloja, jotka soveltuisivat päiväkodeiksi on huonosti saatavilla. Vapaissa tiloissa tarvitaan yleensä aina isoja muutoksia muun muassa wc- ja keittiötiloissa. Päiväkodissa pitäisl olla myös liikuntaan soveltuvia tiloja.

Paviljonkeihin ei ole investointimäärärahaa tälle vuodelle, joten siihen tarvitaan lisämääräraha. Varhaiskasvatuksen käyttömenoihin valtuusto lisäsi tämän vuoden talousarvioon 1,08 miljoonaa euroa.

Paviljonkitiloista aiheutuvien kokonaiskulujen arvioidaan olevan vuosittain noin 1,5 miljoonaa euroa.