Kohutusta alikulusta paljastui turvallisuusriski: Pää voi osua siltapalkkiin

Alikulun lopulliset turvallisuusjärjestelyt nähdään, kun hanke valmistuu toukokuun lopulla. Alikulun mataluus tuo omat ongelmansa. Tiina Örn

Tiina Örn

Vantaan kaupunki rakennutti sillan alitse kulkevan ritiläpohjaisen sillakkeen Kielotien eteläpäähän Keravanjoen rantaan. Sillakkeen tarkoituksena on varmistaa esteetön kulku rantaraitilla.

Vantaan Sanomat uutisoi tammikuun alussa siitä, että 150 000 euroa maksanut sillake on ollut jo useasti tulvaveden alla.

Nyt kovan onnen sillakkeesta on paljastunut turvallisuusriski. Sillakkeen luo on tuotu pyöräilyn kieltävä merkki. Kieltomerkin lisäksi sillakkeen edessä on betoniesteitä.

–Nykyisellä kiellolla ja esteillä on haettu sitä, ettei kukaan pääse ajamaan huolimattomasti tai pimeässä vetiselle sillakkeelle. Ajo-olosuhteet muuttuvat sillakkeella äkillisesti ja pitkä pyöräilijä voi myös lyödä päänsä siltapalkkiin, kertoo projekti-insinööri Mikko Vanhanen Vantaan kaupungilta.

Sillakkeella kuljettaessa vapaa korkeus on vain 2,1 m.

Vanhanen kertoo hankkeen valmistuvan kokonaisuudessaan toukokuun lopulla.

–Silloin tiedetään, mitkä ovat alikulkuun tulevat lopulliset turvallisuusjärjestelyt.

Samaan suunnitelmaan kuuluu myös muuta kuin kyseisen alikulun rakentaminen, muistuttaa Vanhanen.

–Viheralueyksikön hanke käsittää Viertolanranta-nimisen kaavoitetun puiston itäosan sekä sillakkeen ympäristön rakentamisen. Sillakkeelta rakennetaan valaistu yhdyskäytävä nykyiselle Keravanjoen ulkoilureitille ja jo rakennetun ulkoilureitin pinnoite uusitaan Kielotieltä länteen päin noin 25 metrin osuudelta, kertoo Vanhanen.

Aiheeseen liittyvää

  1. Vantaan kaupungin rakennuttama kävelyväylä kulkee joessa – ”Tässä on tehty jonkinlainen suunnitteluvirhe” 10.1.2018 19:37

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut