Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Autoilija, älä jätä tätä ilmoitusta hakematta! Jatkossa pamahtaa etsintäkuulutus

Länsi-Uudenmaan poliisi ottaa jatkossa tiukat keinot saadakseen käsiinsä ylinopeutta turhan monta kertaa ajaneet autoilijat. Virkavalta kertoi asiasta omalla Facebook-sivullaan

Poliisi määrää nykyisin ajokieltoon ne henkilöt, jotka syyllistyvät ylinopeuteen kolme kertaa vuodessa tai neljä kertaa kahdessa vuodessa.

Myös vakavaan piittaamattomuuteen liikenneturvallisuutta kohtaan syyllistynyt henkilö määrätään ajokieltoon.

Ajokielto määrätään pääsääntöisesti kirjallisessa menettelyssä ja tieto päätöksestä lähetetään saantitodistuksella varustettuna henkilön kotiosoitteeseen. Osa ajokieltoon määrättävistä ei kuitenkaan nouda päätöstä postista ja yrittää siten välttää ajokiellon voimaantulon.

Poliisi toivoo, että asia hoidettaisiin ilman turhaa hälyä."

Aiemmin poliisi kävi kotiovella tavoittelemassa henkilöä antaakseen ajokiellon tiedoksi, mutta tähän kului tarpeettomasti työaikaa, jonka olisi voinut käyttää tehokkaamminkin – esimerkiksiyleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämiseen.

Poliisin mielestä on tärkeätä, että nämä välttelijät kärsivät ajokiellon yhtä lailla kuin päätöksen asianmukaisesti noutaneet. Nyt virkavalta joutuukin ottamaan käyttöön menettelyn, jossa ajokieltopäätöksen noutamatta jättänyt etsintäkuulutetaan.

Poliisi toivookin, että kansalaiset hoitaisivat asian vähimmän haitan periaatteella ilman tarpeetonta ylimääräistä hälyä, joka etsintäkuulutuksesta voi aiheutua.

OIKAISU 2.2. kello 14.00: Etsintäkuulutus annetaan, jos ajokiellon saanut henkilö ei hae ilmoitusta ajokiellosta. Kyse ei ole siitä, maksetaanko ylinopeussakkoja vaiei.