Mielipide: Uusi Lidl tuo liikaa liikennettä Vantaanlaaksoon – en halua ruokakauppaa takapihalleni

Vantaanlaaksontie on jo nykyisellään ylikuormitettu ja myös kaavaselvityksen mukaan tontin viereinen kiertoliittymä on jo nyt suorituskykynsä ylärajoilla, kirjoittaja moittii.

Asemakaavamuutoksen tarkoituksena on ollut kilpailuttaa ”metsittyneen Koukkupuiston eteläosaan, Vantaanlaaksontie 34, keskisuuri päivittäistavarakauppa”.

Asukasillassa 16. tammikuuta, jonka tarkoituksesta jäi epäselvä kuva, kävi ilmi, että kilpailutuksen on voittanut Lidl, jolle tontti aiotaan myydä.

Kaavoituskuvien mukaan alue rajoittuu suoraan meidän tonttiimme ja takapihallemme.

Kyseisen taloyhtiön asukkaana ja edustajana vastustan kyseistä hanketta jyrkästi. Vantaanlaaksontie on jo nykyisellään ylikuormitettu ja myös kaavaselvityksen mukaan tontin viereinen kiertoliittymä on jo nyt suorituskykynsä ylärajoilla. Lisäksi kaupalle pitäisi tehdä ryhmittymiskaista eikä sen maksajasta, muista infratarpeista puhumattakaan, ole tietoa.

Suunniteltu päivittäistavarakauppa tuo alueelle asiakasliikenteen lisäksi myös raskasta, tiestöä rasittavaa ja yöllistä melua aiheuttavaa tavaraliikennettä.

Kaupalle ajettaisiin kadun puuttuessa kevyen väylän poikki, jolloin onnettomuusriski on valtava. Alueen väellä on erityinen huoli koululaisten turvallisesta liikkumisesta alueella. Alue on savimaata, joten rakentaminen paalutusmeluineen olisi jo rasittavaa.

Kaavamuutoksen mukaan kauppa parantaa selvästi pt-kaupan saatavuutta ja saavutettavuutta lähialueella.

Meillä on muun muassa lähikauppa Naapurikujalla, kaksi supermarkettia Martinlaakson Ostarilla, isot kaupat Kaivokselassa sekä kauppakeskukset Myyrmanni, Jumbo ja Kaari kohtuullisen ajomatkan päässä, joten kauppapalveluja riittää.

Tontin naapureina arvostamme piskuista Koukkupuiston eteläosan viheraluetta, josta on paljon iloa monine lintuineen ja keväisine valkovuokkoineen.

Asutuksen välittömään läheisyyteen tulevaa kauppaa ei ole kaiken edellä kerrotun perusteella syytä sijoittaa näin pienelle ja ahtaalle alueelle.

Virpi Nurmilaukas-Hautakoski

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut