Martinlaaksosta Helsingin Taikametsän loihtijoiksi

YSTÄVÄT Pieninä koululaisina toisensa kohdanneiden taiteilijoiden ystävyys ei ole vuosien erillään olosta millänsäkään.

Vuosikaudet ilman tapaamisia eivät syö ystävyyttä, jos se on ehtinyt aikoinaan kasvattaa itselleen vahvat juuret.

Riikka Mustakallion, Heidi Roschierin ja Maria Huhtisen kemia toimii niin täydellisesti, että on vaikea uskoa, että kolmikkona he ovat viimeksi olleet yhdessä yli 20 vuotta sitten.

Puhe pulppuaa vaivattomasti, ajatukset kulkevat samalla aaltopituudella, eikä naurunpyrskähdyksille tule loppua, vaikka Huhtinen on mukana keskustelussa puhelimen kaiuttimen kautta asuinkaupungistaan Tukholmasta.

Yhteinen nimittäjä seurueen jäsenille on monialainen taiteilijuus ja kouluvuodet nyt jo puretussa Laajavuoren koulussa Martinlaaksossa. Yläastevuosina Roschierin perhe muutti Espooseen, mutta Mustakallio ja Huhtinen kävivät Martinlaaksossa yhdessä vielä lukionkin.

Kolmikko muistaa lämpimästi jo edesmennyttä opettajaansa Lea Helldania Laajavuoresta.

–Musiikki ja tanssi olivat hänelle tärkeitä ja hän loi meihin oppilaisiin valtavasti uskoa omaan osaamiseemme, Roschier kiittää.

Ystävysten tie taiteilijuuteen kulki koulun jälkeen eri latuja. Mustakallio lähti hakemaan taiteelliselta alalta ammattia suorimmin. Roschier opiskeli kampaajaksi. Ammatilla hän on turvannut toimeentulonsa ja samalla varmistanut itselleen taiteenteon juuri siten kuin haluaa.

Huhtinen on opettajan pätevyydellä varustettu matematiikan ja fysiikan maisteri.

–En koskaan ajatellut, että minulla olisi jotain taiteellista erityistaitoa tai lahjakkuutta. Mutta kun valmistuin opinnoista, tiesin, että päivääkään en tekisi niitä töitä.

Huhtinen on toiminut jo toistakymmentä vuotta ammattitanssijana ja näyttelijänä ja esiintynyt myös musikaaleissa. Helsingissä asuva ja laajalti matkustellut Roschier tekee nykyisin yhä enemmän kuvataidetta, vaikka musiikki ja tanssi ovat edelleen matkassa mukana. Hän hyödyntää taiteellista näkemystään myös kampaajan työssä.

Mustakallio lähti Englantiin 2000-luvun alussa opiskelemaan ohjaajaksi ja tekemään elokuva-alan töitä sekä taidetta ja vietti välillä jonkin aikaa Kreikassa tanssijana.

Pitkään kykyjenetsijänä ja online-lähetysten tuottajana työskenneltyään hän muutti kaksi vuotta sitten takaisin Martinlaaksoon.

Tiedän, että voin luottaa Heidiin ja Mariaan aivan sokeasti."

Kolmikon toi taas yhteen viime kesänä lontoolaiselle taiteilijayhteisölle Helsinkiin syntynyt sisaryhteisö Art Society Soho Helsinki. Sen perustaja, tuottaja ja taiteellinen johtaja on Mustakallio, taiteilijanimeltään Rigulio Graak.

Hän pyysi vanhat ystävänsä mukaan yhteisön ensimmäiseen tuotantoon rakentamaan kaamoksen iloksi Kulttuuritehdas Korjaamon sisäpihaa valaisevan Taikametsän

Sen lisäksi yhteisö on pystyttänyt sisätiloihin yli kymmenen taiteilijan töistä näyttelyn.

–Tiedän, että voin luottaa Heidiin ja Mariaan aivan sokeasti, Mustakallio kuvaa kolmikon välillä säilynyttä sidettä.

–Hyvän ystävyyden merkki on se, että se ei muutu miksikään,vaikka ei nähtäisikään, Roschier vahvistaa.

Taikametsä

Valomaailma Korjaamon sisäpihalla (Töölönkatu 51) helmikuun loppuun asti.

La 27.1. klo 16.45–18.15 ilmainen audiovisuaalinen performanssi Taikametsässä koko perheelle.

Ilmainen taidenäyttely Korjaamolla 4. helmikuuta asti. Näyttelyn taiteilijat: Jasmin Anoschkin, Jari Hepokorpi, Maria Mughal, Jukka Virkkunen, Rigulio Graak, Heidi Roschier, Henriikka Kivelä, Laura Pentzin, Muhaned Durubi, Päivi Saarikoski, Christian Sjöholm, Emilia Kannosto ja RCK CND.

Lue lisää aiheesta

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut