Mielipide: En halua rahoittaa työttömien helppoa elämää

Liialliset tuet ovat syynä siihen, että moni ei mene töihin, kirjoittaja näpäyttää. Kuvituskuva. Outi Paappanen

toimitus

Haluan auttaa vain sitä pientä vähemmistöä työttömistä, jotka ovat todella moniongelmaisia, kirjoittaja toteaa.

Tiina Arlin kehoittaa panemaan nimensä kansalaisaloitteeseen työttömien aktiivimalli kumoamiseksi (VS 10.1.).

Ei ole oikein, että työssäkävijät ja eläkeläiset rahoittavat työstä laistavien joukkoa. Selityksiä löytyy, miksi ei voi ottaa työtä vastaan.

Pahinta ovat asenteet työntekoa kohtaan. Liialliset tuet ovat syyt siihen, että on mukavampaa olla jouten kuin mennä työhön.

Valitettavasti kokemattomat nuoret ovat langenneet tähän loukkuun helpon rahan toivossa, kun ei ole kokemusta siitä, mitä eläminen oikeasti maksaa eivätkä he ymmärrä, ketkä rahoittavat nuo tuet. Usein kun nuoret näkevät, että heidän vanhempansakin elelevät tukien varassa, niin haluttomuus työntekoon vaan lisääntyy.

Minä en halua, että maksamani verot menevät työttömien helpon elämisen rahoittamiseen. Haluan auttaa vain sitä pientä vähemmistöä työttömistä, jotka ovat todella moniongelmaisia. Ei voi olla totta, että kaikki yli 300 000 työntöntä ovat niitä pahasti moniongelmaisia, joilla ei ole toivoa työllistyä.

Mieti hyvä Tiina Arlin, mistä sinä olet ryöväämässä rahat työttömien tukeen. Kyllä työtä löytyy, kun vain haluaa. Näin on ollut ennen ja on myös nyt.

L.A. Mustonen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.