Linnaisiin rakennetaan uusi omakotialue

Tiina Örn

Kaupunginvaltuusto hyväksyi maanantaina Linnaistenlaajennuksen asemakaavan, joka mahdollistaa alueen laajentamisen Linnaistenmetsään nykyisen omakotialueen itäpuolelle.

Uudisaluetta on vastustettu vedoten muun muassa metsän virkistys- ja luontoarvoihin.

Vihreiden valtuustoryhmä ehdotti kaavamuutoksen palauttamista uudelleen valmisteltavaksi. Sinisten ja perussuomalaisten ryhmä kannatti vihreiden ehdotusta. Ehdotus kuitenkin äänestettiin nurin ja kaavamuutos etenee.

Asemakaavamuutoksen avulla pientalorakentajat voivat pystyttää enintään 81 kaksikerroksista erillispientaloa 70 tontille. 69 tontin koot vaihtelevat 524–1144 neliön välillä ja niille sallitaan yksi asunto. Yhdelle tontille voi rakentaa 12 asuntoa. Tavoitteena on rakentaa perinteinen omakotialue.

Valtuuston kokousta oli kuuntelemassa joukko Linnaisten asukasaktiiveja. Valtuuston ratkaisua kuuntelemaan tullut Jussi Koponen ihmetteli rakentamisen laajuutta.

– Rajatorpantien eteläpuolelle pienelle alueelle tulee yhtä paljon postilaatikoita kuin nyt on tien pohjoisella puolella.

Uudisrakentamista Linnaistenmetsäänon puolusteltu muun muassa sillä, että Linnaisten ilme säilyy rakentamisesta huolimatta.

– Höpö, höpö, totesi Linnaisissa asuvaKoponen siihen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.