Vantaa kaavailee Kivistöön "puurakentamisen erityiskohdetta"

Puurakentaminen on jo nyt näkyvästi esillä Kivistössä. Rakennusliike Reponen rakensi Vantaan asuntomessuille suuren puutalon. Se oli valmistuessaan pinta-alaltaan Euroopan suurin puukerrostalo. Vantaan kaupunki

Tuomas Massinen

Vantaa suunnittelee Kivistön keskustaan puutaloaluetta. 5,4 hehtaarin suunnittelualue rajautuu Timanttikujaan, Ruusukvartsinkatuun, Lumikvartsinkatuun ja kehärataan. Alueelle tulee 50000 kerrosneliötä urbaania asuinrakentamista, päiväkoti, pysäköintilaitos ja julkisia ulkotiloja.

–Puu-Kivistön nimeäminen Vantaan puurakentamisen erityiskohteeksi ja aloituskortteleiden suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailun järjestäminen ovat seuraavat vaiheet alueen edistämisessä. Tavoitteena on viedä nämä asiat lautakuntaan 29. tammikuuta, kertoo Kivistön aluearkkitehti Anna-Riitta Kujala

Asemakaavaehdotuksensa Vantaa aikoo toimittaa kaupunkisuunnittelulautakunnan päätettäväksi huhtikuussa.

Pyrkimyksenä on, että hanke edistää ekologista puurakentamista sekä luo Kivistöön monimuotoisen korttelirakenteen ja värikästä kaupunkikuvaa.

Projektin taustalla on kaupunginjohtajien ilmastoverkoston joulukuinen päätös lisätä kaupunkien puurakentamista.

Vantaa etsii kumppaneita hankkeeseen Laurean ammattikorkeakoulun tilaisuudessa Tikkurilassa 31. tammikuuta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut