Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Lukijat äänestivät: Kalevauva.fi on Vuoden vantaalainen – "Vantaa ansaitsee Kalevauvansa"

ÄÄNESTYS Vantaan Sanomien lukijat valitsivat Kalevauva.fi-duon Vuoden vantaalaiseksi.

–Hajoan nauruun noiden biiseille. Vantaa ansaitsee Kalevauvansa!

–Parivaljakko on keksinyt aivan mahtavan ja omaperäisen jutun, jota toteuttaa. Tuo hymyä ja naurua päivään.

–Mitä tunteita Vantaa herättää? Kalevauva-duo toimi hienosti näiden tunteiden tulkkina. Kun kuulin kappaleen ensimmäistä kertaa, tunsin ylpeyttä vantaalaisuudesta.

–Hieno kulttuuriteko tuoda nykyajan kansanrunoutta esiin!

Muun muassa näin Vantaan Sanomien lukijat suitsuttivat Vuoden vantaalaiseksi valittua Kalevauva.fi-yhtyettä. Monelle Aapo Niinisen ja Kimmo Nummisen letkeät folkbiisit tuovat hymyn huulille. Laulujen sanoitukset pohjautuvat Vauva.fi-lehden keskustelupalstalla käytyihin keskusteluihin.

Etenkin kaksikon tuorein kappale, Vantaa, on valloittanut vantaalaiset. Laulussa Vantaata kuvaillaan humoristisesti kaupungiksi ilman identiteettiä, jossa asutaan, kun ei ole varaa asua Helsingissä. Koulut mätänevät pystyyn, mutta aina on varaa suunnitella kaupungin logo uusiksi.

Hellämielisen pilkkalaulun videossa Vantaa näyttää myös kauniit kasvonsa.

– Moni on kehunut, miten hienolta Vantaa näyttää videolla. Että melkein tekisi mieli ostaa junalippu ja tulla käymään, Numminen kertoo.

Duo on tehnyt kaupunkibiisin myös Jyväskylästä. Myöhemmin Suomen eri kaupunkeihin tutustuttavia kappaleita on tulossa lisää ja yhtye on saanut niiden tekemiseen apurahankin.

–Vantaa-biisi syntyi alun perin tilaustyönä Myyrmäen taiteiden yöhön viime vuonna, Niininen kertoo.

Kalevauva sai alkunsa kaverusten kesäprojektista, mutta nopeasti kävi ilmi, että ideassa on aineksia isompaan ja syvempäänkin tekemiseen. Keikkoja riittää ja Vuoden vantaalaisen lisäksi muitakin tunnustuksia. Viime viikonloppuna yhtyeen esikoisalbumi palkittiin vuoden kansanmusiikkilevynä.

Yksi syy Kalevauva.fi-yhtyeen suosioon saattaa Niinisen ja Nummisen mukaan olla se, että ihmisiä kiinnostaa, mitä mieltä muut ovat ja mitä heistä ajatellaan. Kalevauva tuo biiseillään tavallisten ihmisten mietteet näkyväksi.

– Tietynlainen itseironia kuuluu suomalaiseen huumoriin, Numminen toteaa.

–Teemme musiikkia kevyesti, mutta tosissamme, Myyrmäessä asuva Niininen komppaa.