Nyt kirjastossa voi lämmittää eväät: Pointtiin Vantaan ensimmäinen kirjastokeittiö

Pointin kirjastossa Kartanonkoskella saa syödä luvan kanssa keittiöpisteen luona. Minikeittiö rakentuu tällä viikolla ja sieltä löytyy mikro eväiden lämmitykseen. Marika Lumme/Arkisto

Marika Lumme

Kartanonkoskella sijaitsevaan Pointin kirjastoon rakentuu tällä viikolla keittiöpiste. Kirjaston ovensuuhun tulee asiakkaiden käyttöön mikro ja vesipiste. Keittiöpiste on osa Pointin kirjaston uudistustyötä.

Pointin kirjaston palveluesimies Marjo Perälän mukaan kyseessä on "riisuttu keittiö", jolla halutaan vastata asiakkailta tulleeseen toiveeseen.

– Kirjaston lähellä ei ole kahvilaa tai kauppaa. Moni on toivonut, että täällä olisi paikka, jossa voisi lämmittää ruokaa ja syödä eväät. Moni viettää täällä pidemmän ajan, jopa koko päivän. Keittiön luona on nyt pöytä ja tuolit, jossa eväitä saa nauttia, Perälä kertoo.

Perälän mukaan keittiöpisteet kirjaston luona ovat yleisiä muissa Pohjoismaissa. Suomessakin keittiöitä jo löytyy muun muassa Espoosta Sellon kirjastosta. Pointissa on Vantaan ensimmäinen keittiö.

Vantaan kirjastopalveluiden kustantaman keittiöpisteen kokonaishinta on noin 7000 euroa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut