Tikkurilan hyvinvointikeskuksen tulo siirtyy – Jääkö koko keskus rakentamatta?

Tikkurilan terveysaseman palveluiden on määrä siirtyä Jokiniemen uuteen hyvinvointikeskukseen. Armi Suojanen / Arkisto

Jari Pietiläinen

Vantaan sosiaali- ja terveyslautakunta päätti eilisessä kokouksessaan palauttaa Tikkurilaan suunnitellun suuren hyvinvointikeskuksen rakentamisen uudelleen valmisteltavaksi.

Hanke ei etene ainakaan tänä keväänä, sillä asiaan aiotaan palata vasta ensi syksynä. Lautakunta edellyttää uutta esitystä syyskuuhun mennessä. Sitä ennen Vantaan on määrä ottaa kantaa omien terveysasemiensa palveluverkon toimintaan.

Suuren hyvinvointikeskuksen on alunperin ollut määrä valmistua Jokiniemeen vuoteen 2021 mennessä.

Palauttamisen puolesta äänestivät SDP, Vasemmistoliitto, vihreät, perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit. Esityksen hyväksymisen puolesta äänesti kokoomus.

Lisäksi apulaiskaupunginjohtaja Jukka T. Salminen jätti asiasta eriävän mielipiteen. Hänestä tarveselvitys olisi pitänyt hyväksyä nyt.

Lautakunta edellyttää, että ennen asiasta päättämistä pitää tulevasta valtakunnallisesta sote-ratkaisusta olla jonkinlainen selvyys.

Lisäksi lautakunta haluaa tietää, mitä keväällä käsittelyyn tuleva palveluverkkoselvitys pitää sisällään. Selvitys on tulossa valtuuston käsittelyyn kesäkuussa ja lautakunnat puivat asiaa huhtikuussa.

Vantaan sosiaali- ja terveyslautakunta arvosteli myös selvityksen sisältöä, sillä hankkeen budjetti on kasvanut kymmenillä miljoonilla valtuuston hyväksymästä menoarviosta.

Lisäksi tarveselvityksessä sanotaan, että keskuksen myötä palveluita keskitetään ja että jatkossa sote-palvelut siirretään kolmeen tai neljään keskukseen. Valtuusto ei kuitenkaan ole missään päättänyt tällaisesta mallista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.