Anton, 16, räväytti oman kampanjan nuorten pummilla matkustamista vastaan

TEMPAUS Vantaalainen haluaa, että nuoret ymmärtävät miksi junalippu täytyy maksaa.

Anton Söderholm kampanjoi pummilla matkustamista vastaan ja haluaa saada nuoret hiffaamaan asian merkityksen. Marika Lumme

Marika Lumme

Martinlaaksolainen Anton Söderholm, 16, haluaa, että nuoret maksavat junalippunsa eivätkä matkusta pummilla. Söderholm kampanjoi asiasta omissa sosiaalisen median kanavissaan.

– Haluan, että nuoret ymmärtävät, että on tärkeää maksaa lippu, jotta joukkoliikenteen tarjoajilla on varaa pitää kulkuvälineet hienompana. Koitan saada nuoret hiffaamaan tämän, Söderholm perustelee.

– Jos kaikki maksaisi, ehkä busseihin saataisiin kännykän latauspisteitä, hän jatkaa.

Söderholmin kampanjointi lähti liikkeelle vastareaktiona toiseen sosiaalisessa mediassa hiljattain esille nousseeseen kampanjaan lipun maksamiseen liittyen. Söderholm toivoo kampanjansa tavoittavan 12–18-vuotiaat nuoret.

– Moni voi ajatella, että alle 15-vuotias ei saa sakkoa, joten voi huoletta matkustaa ilman lippua. Ei se niin mene. Vaikka junaan on helppo vaan astua ja matkustaa toiselle puolelle kaupunkia, ei se silti ole sallittua ilman lippua, Söderholm sanoo.

– Työntekijät tarvitsee palkkansa. Ei kukaan kuskaa ihmisiä paikasta toiseen hyväntekeväisyytenä vaan työkseen. Yhteiskunta rullaa kun jengi on töissä, hän jatkaa.

Söderholm kampanjoi Instagramissa, jossa hänellä on yli 500 seuraajaa. Hän juttelee kampanjasta myös Snapchatissa, jossa häntä seuraa yli 600 ihmistä.

– Voisin toki olla myös Facebookissa, mutta siellä on lähinnä aikuisia, jotka toivottavasti maksavat lippunsa. Haluan tavoittaa nuoret, enkä saada aikuisten ihailua, hän napauttaa.

16-vuotias aikoo sijoittaa säästöjään ja mainostaa Instagramissa kampanjaansa.

– Mainostaminen on seuraava askeleeni. Se maksaa 50 dollaria. Katsotaan onko siitä hyötyä, hän suunnittelee.

Söderholm on valmis jatkamaan kampanjaansa ja haaveilee pääsevänsä uudelle tasolle.

– Olisi hienoa päästä vaikka HSL:n kautta kertomaan nuorille miksi lippu julkiseen liikenteeseen kannattaa ostaa.

Söderholm käyttää itse julkisia kulkuneuvoja päivittäin. Hän on töissä oppisopimuksella ja opiskelee Mercuriassa.

Nuori mies uskoo positiivisuuteen.

– Kun haluat hyvää, onnistut siinä, hän painottaa.

Tästä on kyse

Vantaalainen Anton Söderholm aloitti viime viikolla omissa sosiaalisen median kanavissaan kampanjan, jossa hän kannustaa nuoria maksamaan junalipun.

Kampanjan nimi on vaan #wepay2018.

Söderholmin kampanjaa voi seurata Instagramissa #wepay2018.

Snapchatissa Söderholmin löytää käyttäjänimellä anton.sodholm.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.