Amin Asikainen vetää kuntonyrkkeilytreenejä Tammistossa

Amin Asikainen vetää Vantaalla Fit Tammistossa kuntonyrkkeilyä kerran viikossa. Avointen ovien viikonloppuna hän veti kokeilutunteja. Sirpa Repo

Sirpa Repo

Kuntonyrkkeily on löytänyt paikkansa myös pääkaupunkiseudulla. Se kuuluu sekä urheiluseurojen että liikuntakeskusten tarjontaan.

Suomen Nyrkkeilyliiton toiminnanjohtaja Anders Starck arvioi, että kaikkiaan kuntonyrkkeilyllä on maassamme noin 20000 harrastajaa. Tässä lukemassa ovat mukana seurojen ja niihin kuulumattomien kuntosalien harrastajat.

–Kuntonyrkkeilyn suosio on kasvanut ja se näyttää edelleen olevan entistä suositumpaa. Seuroissa se on iso osa toimintaa ja liitto kouluttaa seurojen kuntonyrkkeilyohjaajia, Starck tietää.

Minäkin teen vielä perusharjoituksia, vaikka olen nyrkkeillyt 27 vuotta."

Hän arvioi, että kuntonyrkkeilijöistä vähän isompi osa on naisia kuin miehiä.

– Kilpapuolella suurin osa on nuoria ja nuoria aikuisia, mutta kuntonyrkkeily sopii aivan kaiken ikäisille, Starck vakuuttaa.

Tämän tietää myös nyrkkeilijä Amin Asikainen, jonka leipä tulee nyrkkeilystä kuten ennenkin. Yrittäjänä nykyään toimiva Asikainen otteli amatöörinä 13 vuotta ja ammattilaisena 10 vuotta.

Viime vuodet Asikainen on muun muassa valmentanut nyrkkeilijöitä Kirkkonummen Nyrkkeilykerhossa, jota hän edusti amatöörinä. Sen lisäksi hän vetää kuntonyrkkeilyä, leirejä ja kursseja ympäri Suomea.

– On hienoa nähdä, että kuntonyrkkeily on nousussa.

Mies kehuu kuntonyrkkeilyn tekevän hyvää koko keholle, jokaiselle lihasryhmälle sekä erityisesti niska- ja hartianseudulle. Koordinaatio paranee, hapenottokyky kehittyy, jalat saavat liikettä.

–Tavoitteena on fyysisen kunnon parantaminen. Tekniikkaa tietysti opetellaan. Se saattaa aluksi olla vaikeaa, mutta kyllä siinä kehittyy.

Asikainen tuumii, että tekniikassa on aina hiottavaa.

–Minäkin teen vielä perusharjoituksia, vaikka olen nyrkkeillyt 27 vuotta, Asikainen toteaa.

Hän sanoo, että on antoisaa nähdä porukan kehittyminen.

Kuntonyrkkeilijän ei tarvitse olla rohkea, koska lajissa ei oteta kontaktia.

–Tässä lyödään käsille, pistehanskoihin, säkkiin, palloon, varjonyrkkeillään, 41-vuotias mies esittelee.

Kuntonyrkkeilyssä riittävät alkuun sisäliikuntavarusteet.

–Omat käsisiteet olisi hyvä olla hygienian vuoksi. Jos ja kun kuntonyrkkeily ei jää vain kokeiluksi, omat hanskat olisi hyvä hankkia.

Ennen kuin Asikaisen tunnilla laitetaan hanskat käteen, on reipas alkulämmittely. Sen jälkeen opetellaan tekniikkaa ilman hanskoja.

Vasta sitten saa laittaa hanskat käteen. Iskuja treenataan parin kanssa, isketään säkkiä. Lopuksi on vielä edessä kuntopiiri, joka voi olla yleisempi tai lajinomainen. Nyt parista toinen iski säkkiä ja toinen huhkii kuntopiirissä. Sitten rooleja vaihdetaan.

Kaisa Mustola tuli Asikaisen Fit Tammistossa vetämälle kuntonyrkkeilyn kokeilutunnille mielenkiinnosta. Koskaan ennen hän ollut osallistunut lajin tunnille.

–Oli kivaa, juuri sellaista kuin etukäteen ajattelinkin, Mustola kehui.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lupapäällikkö: Tiivistäminen on alueiden uudistamista – "Pitäisikö tiivistämisen sijaan rakentaa kaatamalla metsää?"
 2. Pientalon tontille rakennetaan kolme kerrostaloa Hiekkaharjussa – "Tienoon tarina on vasta alussa"
 3. "Palautusmylly" hotkaisee pussillisen pulloja ja tölkkejä sormia tahraamatta – Tammiston Citymarketin kauppias: "Miksi tätä ei ole keksitty aiemmin?"
 4. Filmipuisto-nimi muistuttaa Veromiehen teollisesta menneisyydestä – Flamingon viereen voi tulla asuntoja jopa 1 200 asukaalle
 5. Mielipide: Vesijuoksijoiden ryhmäytyminen on herättänyt närkästystä – iäkkäille ihmiskontaktit ovat yhtä elintärkeitä kuin happi
 6. Oma raha: Juha Hyötyläinen, 54, on kerännyt arvokkaan 38 000 rahan kokoelman – Suomen sisällissodan aikaiset tilapäisrahat ovat hänen ylpeydenaiheensa: "Niissä olen varmaan suurin mahdollinen asiantuntija"
 7. Tikkurilan aseman lähelle avataan uusi joogastudio
 8. Triathlon-kisa aiheuttaa muutoksia liikenteelle Kuusijärven alueella – Ensi viikonlopun kisaan ilmoittautunut yli tuhat osallistujaa
 9. Näytteiden määrän kasvu yllätti Husin – lisää väkeä rekrytoidaan kymmenen hengen viikkovauhtia
 10. Messukeskus tarjoaa kaikille messuvieraille ilmaiset maskit
 11. Lapset pelästyivät heitä luvatta kuvannutta miestä Rekolassa – väitti kuvaavansa Vantaan Sanomiin
 12. Mielipide: Roskaaminen ja julkisella paikalla pissaaminen eivät kuulu sivistyneeseen yhteiskuntaan – monissa maissa huonoa käytöstä suitsitaan sakoin
 13. Etätyö jopa paransi työhyvinvointia koronakeväänä – työn imu kasvoi etenkin pienten lasten vanhemmilla
 14. Holtittomasti kaahannut huumekuski törmäili pakettiautolla kymmeniin autoihin Kehä I:llä
 15. Hänninen 12.8.

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Junaliikennettä sotkenut onnettomuus sattui Koivukylässä – mies selvisi kuin ihmeen kaupalla
 2. "Tämä on Suomen upein koulu" – Kuvat: Tältä näyttää Vantaan uusimmassa koulussa
 3. Puolueiden listoille on jopa tunkua – "En muista hakemuksia tulleen koskaan aiemmin näin paljon"
 4. Lapset pelästyivät heitä luvatta kuvannutta miestä Rekolassa – väitti kuvaavansa Vantaan Sanomiin
 5. Eikö takaisinsoittoa tullut? – 650:n vantaalaisen tiedot katosivat terveysasemien puhelinpalvelun järjestelmästä
 6. Holtittomasti kaahannut huumekuski törmäili pakettiautolla kymmeniin autoihin Kehä I:llä
 7. Vantaalle etsitään uutta varhaiskasvatusjohtajaa
 8. Vantaa joutuu laittamaan lähes 14 miljoonaa euroa lisää joukkoliikenteeseen
 9. Triathlon-kisa aiheuttaa muutoksia liikenteelle Kuusijärven alueella – Ensi viikonlopun kisaan ilmoittautunut yli tuhat osallistujaa
 10. Vantaa irtisanoi sopimuksensa siivousfirma SMC Palveluiden kanssa
 11. Hänninen 12.8.
 12. Kadunvarteen Jokiniemessä jätetystä lihanpalasta löytyi lasinsiruja – poliisi kehottaa koiran ulkoiluttajia tarkkaavaisuuteen
 13. Vanhempi voi harvoin kilpailla teini-ikäisen lapsensa kanssa parivaljakkona samassa sarjassa – Vantaa Triathlonissa viikonloppuna se on mahdollista
 14. Vantaalaisen taiteilijan teoksia on esillä eroottisen taiteen näyttelyssä – "Taide voi palauttaa seksuaalisuuteen henkisen aspektin"
 15. "Palautusmylly" hotkaisee pussillisen pulloja ja tölkkejä sormia tahraamatta – Tammiston Citymarketin kauppias: "Miksi tätä ei ole keksitty aiemmin?"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.