Suomi nousi siivilleen vuonna 2017 – Finavia takoi ennätyksen: lähes 22 700 000 matkustajaa

Suomalainen lentomatkailu on nyt nosteessa. Finavian lentoasemia käytti viime vuonna yli 22 miljoonaa matkustajaa. Riitta Ketola / Arkisto

Jari Pietiläinen

Lentokenttäyhtiö Finavia palveli viime vuonna 21 lentoasemallaan yhteensä lähes 22,7 miljoonaa matkustajaa.

Helsinki-Vantaalla hätyyteltiin ensimmäisen kerran 19 miljoonan vuosimatkustajan rajaa. Lapin kentillä miljoonan lentomatkustajan rajapyykki saavutettiin aiemmin kuin koskaan.

Matkustajamäärät kasvoivat joulukuussa 10,8 ja vuodessa kaiken kaikkiaan 9,2 prosenttia. Kasvu heijastelee Finnairin hyvää vuotta, Suomen vetovoimaisuutta ja Helsinki-Vantaan yhä tärkeämpää asemaa lentoliikenteen solmukohtana aasialaisille.

– Vuosi 2017 oli Finavialle ennätysten vuosi. Ylsimme uusille miljoonaluvuille eri rintamilla odotetusti, joskin ennakoitua nopeammin, kertoo Finavian lentoasemaverkosto- ja myyntijohtaja Joni Sundelin

Helsinki-Vantaan lentoasemalle matkustajia tilastoitiin vuonna 2017 yhteensä yli 18,9 miljoonaa henkilöä. Suomen suurimman lentoaseman matkustajamäärä kasvoi vuodessa yhteensä 9,9 ja kansainvälisen lentoliikenteen jopa 11,4 prosenttia.

– Käymme useiden lentoyhtiöiden kanssa keskusteluja uusista reiteistä, lisälennoista ja nykyistä suurempien koneiden käytöstä. Kun monilla lentoyhtiöllä kokonaiskapasiteetti tarjotuilla henkilökilometreillä mitattuna on kasvanut, näkyy se luvuissamme, Sundelin toteaa.

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut