Arkkipiispa kommentoi Teemu Laajasalon rahankäyttökohua – "Väärinkäytöksiä ei hyväksytä"

Helsingin piispana toimivan Teemu Laajasalon rahankäyttö puhuttaa. Päivi Tuovinen

Tero Vähämäki

Piispa Teemu Laajasalo on joutunut myrskyn silmään Helsingin hiippakuntavaltuuston puheenjohtaja Johanna Korhosen tehtyä 40 kysymystä sisältävän selvityspyynnön hänen rahankäytöstään.

Ilta-Sanomien mukaan Laajasalo on vinguttanut seurakuntayhtymän luottokorttia ja hankkinut muun muassa Flow-lippuja, shampanjaa, kukkakimppuja, taksimatkoja ja hotellimajoitusta.

Nyt asiaan on ottanut kantaa myös arkkipiispa Kari Mäkinen Mäkisen mukaan on tärkeääkysymykset tuodaan esiin,kun huoli asianmukaisuudesta rahojenkäytössä on syntynyt.

– Tämänkaltaiset kysymykset on aina otettava vakavasti. Vain avoimuus luo luottamuksen kirkon varainkäyttöön. Jos virheitä löytyy, niihin on puututtava. Ohjeiden pitää olla ajan tasalla ja selkeitä, Mäkinen sanoo, mutta muistuttaa myös, ettei ketään tule tuomita, ennen kuin asiat on selvitetty.

Arkkipiispan kertoo luottavansa, että vastuuta yhteisistä rahoista kannetaan kirkossa hyvin.

– Seurakunnissa, tuomiokapituleissa ja Kirkkohallituksessa on asiaan liittyvät ohjeistot. Henkilöstö on vastuuntuntoista. Väärinkäytöksiä ei hyväksytä. Niihin on puututtu. Luotan siihen, että näin toimitaan jatkossakin.