Jan Vapaavuori kiirehtii suoraa junarataa Helsinki-Vantaalle – tällaista reittiä se kulkisi

LENTORATA Helsingin pormestari Jan Vapaavuori, Tampereen pormestari Lauri Lyly ja Finnairin toimitusjohtaja Pekka Vauramo painottavat suunnitteilla olevan Lentoradan merkitystä koko maalle.

Suunnitteilla oleva Lentorata kulkisi Helsinki-Vantaan lentoaseman terminaalin kautta. Johanna Erjonsalo

Tero Vähämäki

Helsingin ja Tampereen pormestarit Jan Vapaavuori ja Lauri Lyly pitävät Helsinki-Vantaan lentoaseman kaukojunaliikenteen piiriin yhdistävää Lentorataa tärkeänä pääkaupunkiseudun lisäksi myös muun Suomen vetovoimalle.

Vapaavuoren mukaan radan valmistuminen lisäisi pääkaupunkiseudun lisäksi koko Suomen kasvua.

– Lentoradalla on suurempi strateginen merkitys koko liikennejärjestelmämme toimivuudelle tulevaisuudessa. Sen positiivinen vaikutus koko maan kasvulle on merkittävä, Vapaavuori kommentoi.

Lyly on Vapaavuoren kanssa samoilla linjoilla.

– Tarvitsemme kolmannen raiteen Tampereelta Helsinki-Vantaan lentoaseman kautta Helsinkiin tukemaan pääradan toimivuutta. Pääradan on oltava toimiva ajatellen koko maan vetovoimaa, matkailua ja kehittymistä työssäkäyntiyhteyksistä teollisuuden ja viennin kuljetuksiin, Lyly kommentoi.

Lentoradan suunnitellaan tuovan 15–20 minuuttia nopeamman yhteyden lentoasemalle pääradan ja oikoradan suunnista.

Pormestarit painottavatkin, että Lentoradan avulla Suomella on mahdollisuus yhdistää lähivuosikymmeninä etelän suurimmat kaupunkiseudut Helsinki, Tampere ja Turku noin tunnin yhtenäiseen saavutettavuusalueeseen.

Finnairin toimitusjohtajan, Pekka Vauramon, mukaan Lentorata voisi vahvistaa Suomen asemaa suosittuna matkailumaana.

Vauramon mukaan lentoliikenne Suomeen on nopeassa kasvussa. Nykyarvioiden mukaan Helsinki-Vantaan kautta Suomeen tulisi muutaman vuoden kuluttua 30 miljoonaa matkustajaa.

– Tavoite pitäisi asettaa kunnianhimoisesti 40 miljoonaan lentomatkustajaan. Voimme kiihdyttää kasvua, jos kehitämme määrätietoisesti infrastruktuuriamme oikeaan suuntaan. Suomi elää matkailubuumia ja meidän on nyt mahdollisuus rakentaa Suomesta todellinen matkailumaa. Helsingin keskustasta nopeasti lentokentälle ja siitä edelleen muualle Suomeen kulkeva Lentorata on välttämätön, kun liikenne kasvaa. Matkustajat odottavat nopeita yhteyksiä ja eri liikennemuotojen sujuvaa yhteistoimintaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.