Pojat ryöstivät teinipojan Kampissa – poliisi harkitsee kuvien julkaisemista

POLIISI TUTKII Teinipoika joutui luovuttamaan kaverinsa uhkaajalle rahaa lauantaina Kampin kauppakeskuksen edustalla. Ryöstöstä epäilty tallentui valvontakameran nauhalle.

Poliisi etsii lauantaina kauppakeskus Kampin edustalla kolmea teinipojan ryöstänytä poikaa. Sirpa Repo

Sanna Jompero

Kolmen nuoren miehen epäillään uhkailleen ja ryöstäneen teinipojan Kampin kauppakeskuksessa viime lauantaina.

Kaksi 15-vuotiasta poikaa asioi ostoskeskuksessa sijaitsevassa kaupassa, jonka ulkopuolella oli kolme hieman vanhempaa poikaa. Kaksikon tultua kaupasta ulos, vanhemmat nuoretlähtivät seuraamaan kaupasta poistuvia poikia.

Narinkkatorilla yksi heistä pysäytti toisen kaupassa asioineista pojista ja otti häntä takaapäin kiinni takinkauluksesta. Poikamyös uhkasi toista poikaa väkivallalla, ellei tämä antaisi rahaa.

Pojalla ei ollut antaa rahaa, joten apuun riensi pojan seurassa ollut kaveri ja antoi uhkaajalle vähäisen summan rahaa.

Poliisilla on tilanteesta valvontakameran kuvaa, jonka perusteella pojat ovat tunnistettavissa. Poliisi pyrkii alkuun selvittämään omin keinoin nuorten henkilöllisyydet.

–Meidän ensisijainen keinomme on selvittää epäiltyjen henkilöllisyyttä julkaisemalla tekijöistä kuvia omissa kanavissamme. Jos tämä ei kohtuullisen ajan sisällä tuota tulosta, alamme pohtia, julkaisemmeko kuvat julkisessa mediassa, sanoo rikoskomisario Mikko Halme Helsingin poliisilaitokselta.

Poliisi käyttää kuvien julkaisemisessa aina harkintaa. Muutama viikko sitten Albertinkadulla tapahtuneen kaupan ryöstämisen jälkeen poliisi julkaisi kuvia epäillyistä heti teon jälkeen.

– Harkitsemme asiaa aina tapauskohtaisesti.

Epäillyt ilmoittautuvat harvemmin itse poliisille, vaikka sellaisiakin ihmeitä on nähty.

–Rikoksia 40 vuotta tutkineena, aina välillä käy niinkin. Ei olisi ensimmäinen kerta. Harvemmin näin toki käy, Halme toteaa.

Meidän ensisijainen keinomme on selvittää epäiltyjen henkilöllisyyttä julkaisemalla tekijöistä kuvia omissa kanavissamme.

Poliisi tutkii Kampissa lauantaina tapahtunutta ryöstönä, josta minimirangaistus on neljä kuukautta vankeutta. Halme korostaakin, että kyseessä vakavasti otettava rikos, koska omaisuutta vaadittiin väkivallalla uhaten.

– Nuoret eivät aina ymmärrä, kuinka vakavasta rikoksesta on kysymys, jos omaisuuden anastamisen yhteydessä käytetään väkivaltaa tai edes uhataan käyttää väkivaltaa.

Halme korostaa myös, että epäiltyjen kuvien julkaisemisesta saattaa olla epäillyille haittaa pitkäksi aikaa.

–Nuoret eivät myöskään ymmärrä sitä, että rikostapauksen yhteydessä poliisin julkisuuteen antama tunnistuskuva saattaa tulla internetissä vastaan vuosia myöhemmin ja haitata esimerkiksi työuraa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Vantaa ennen ja nyt: Hiekkaharjun koulun Hyvä kaveri -patsaat taas jaossa – Mutta miksi kuvanveistäjä Raimo Jaatinen lisäsi suunnittelemaansa veistokseen variksen?
 2. Vartijoiden Tikkurilan asemalla puhuttama mies huitaisi kohti ja pakeni – talttui kiinni otettaessa vasta pippurisumutteella
 3. BRQ Vantaa Festival jää tältä kesältä väliin – Pienimuotoisia erilliskonsertteja kuitenkin luvassa syksyllä
 4. Tarkat aikataulut, turvavälit, ei kättelyjä, ei halauksia, ykköset päälle ja Youtube auki – Näin abiturientista tulee ylioppilas
 5. Suunnitelma: Lentokenttäjoukkue töihin Helsinki-Vantaalle parissa vuorokaudessa, jos koronavirustilanne vaatii
 6. Ministeriön selvitys: Kasvosuojista vain niukasti hyötyä, ei tarjoa suojaa tartunnalta
 7. Poliisi tyrmistyi koronakevään rumista luvuista: Nuoret miehet kaahaavat yhä enemmän yli 50 kilometrin ylinopeuksia, humalassa tai huumeissa ajaminenkin yleistynyt
 8. Entinen Neuvostoliitto näkyy edelleen väestötilastossa – ulkomaalaistaustaisista jo puolet asuu pääkaupunkiseudulla
 9. Mies kärähti 16 kertaa ratista parin vuoden aikana – niin suuri vaara sivullisille että esitetään vangittavaksi
 10. Oikeus vangitsi nettipetoksia tehtailleen nuoren miehen – edellisen tuomion jälkeen petokset jatkuivat alle viikossa
 11. Lelusalakuljettajan tuomio koveni hovioikeudessa – Siirtolapuutarhamökin ostaminen lahjoitusrahoilla oli törkeää rahanpesua
 12. Koronakevät on tuplannut itsetuhoisuuteen liittyvät soitot tukipuhelimeen – "Rajoitukset voivat korostaa yksinäisyyttä ja ahdistusta"
 13. Mielipide: Postin jakelu on ala-arvoista – tärkeitä kirjeitä jää matkalle
 14. USU-gallup: Valtaosa suomalaisista on varmoja, että ottaa koronavirusrokotteen
 15. Taas pääsee jynssäämään – Kaikki matonpesupaikat ovat nyt avoinna

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Koronatesteissä käyneiltä vain harvoilta löytyy virusta – Vantaalla drive in -pisteessä testauskapasiteettia on paljon enemmän kuin potilaita
 2. Pienkerrostaloja ja ruokakauppa Backaksen peltoalueelle –  "Rakentamisen laatuvaatimukset on asetettu erittäin korkealle"
 3. 41 vantaalaista on menehtynyt koronavirukseen, vahvistettuja tartuntoja yli 800 – "Tartuntojen määrä on menossa alaspäin"
 4. Suunnitelma: Lentokenttäjoukkue töihin Helsinki-Vantaalle parissa vuorokaudessa, jos koronavirustilanne vaatii
 5. Vantaalle Backaksen kartanon alueelle on tulossa Muumien maailma – Maailman ensimmäiseen Muumi-sisäpuistoon odotetaan vuosittain puolta miljoonaa kävijää
 6. Vantaan kaupunki sai lahjoituksena 100 000 kasvosuojainta – annetaan lapsiperheitä ja vanhuksia hoitaville
 7. Vantaa edelleen pohtii koronaviruskartan julkaisemista – "Valtaosa tautiin sairastuneista on jo parantunut"
 8. Mielipide: Frisbeegolfin suosio räjähtänyt – Vantaalta ei löydy harrastuspaikkoja
 9. Vantaalla lapsia koronakaranteenissa kahdesta päiväkodista ja neljästä koulusta – kaupungin mukaan jatkotartuntoja ei ole tullut
 10. Tarkat aikataulut, turvavälit, ei kättelyjä, ei halauksia, ykköset päälle ja Youtube auki – Näin abiturientista tulee ylioppilas
 11. Vartijoiden Tikkurilan asemalla puhuttama mies huitaisi kohti ja pakeni – talttui kiinni otettaessa vasta pippurisumutteella
 12. "Muori nukkuu, se ei halua puhua" – 3-vuotiaan Dilaran puhelinsoitto pelasti aivoinfarktin saaneen isoäidin hengen
 13. Varma kesän merkki – lampaat saapuvat Koivuhakaan ja Hakunilaan
 14. Poliisi on varautunut Vantaalla nuorten kokoontumisiin ainakin kolmessa suosikkipaikassa – "Vanhemmat, vastatkaa tuntemattomasta numerosta tulevaan puheluun"
 15. Mielipide: Postin jakelu on ala-arvoista – tärkeitä kirjeitä jää matkalle

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.