Kivistön kauppakeskus rakenteille ehkä kesällä – Parhaillaan käydään neuvotteluja vuokralaisista

Kivistön kauppakeskuksen rakentamisen on tarkoitus käynnistyä tänä vuonna. Hankkeen kehittäjät Skanska ja NCC eivät ole lyöneet vielä lukkoon tarkkaa aikataulua, koska moni asia on yhä auki. Varovaisen arvion mukaan rakennustyöt voivat alkaa aikaisintaan kesällä.

– Neuvottelemme parhaillaan vuokralaisten kanssa. Lähes puolet rakennettavista tiloista on nyt vuokrattu. Haemme myös yhtä tai useampaa sijoittajaa kauppakeskuksen omistajaksi, selvittää Skanskan projektinjohtaja Antti Tuomainen

Pyrkimyksenä on, että rakennustyöt alkavat tänä vuonna ja keskus valmistuu joulumyyntiin 2020. Vuokralaisten nimiä ei vielä julkisteta.

– Tyypillisesti kauppakeskuksissa vuokrasopimuksia tehdään vielä rakentamisvaiheessa, kertoo NCC:n kauppapaikkajohtaja Petri Anttalainen

Siten varmistetaan keskukseen uusimmat ketjut, ravintolat ja palvelut.

Uuden "täyden palvelun kauppakeskuksen" halutaan erottuvan muista pääkaupunkiseudun keskuksista. Sen koko on noin 55 000 kerrosneliötä. Noin kolmasosa tiloista on varattu Citymarketille ja Prismalle.

Keskuksesta pyritään tekemään ostos- ja ajanviettopaikka, jossa käy seitsemän miljoonaa asiakasta vuodessa. Asemakaava mahdollistaa vaiheittain toteutuvan noin 100 000 kerrosneliön kauppa- ja palvelukokonaisuuden.

Ankkurivuokralaisina ovat päivittäistavaran, kodinsisustamisen ja muodin lisäksi kaupungin palveluita. Näitä ovat terveysasema ja yhteiskäyttöinen monitoimitila, johon sijoittuvat kirjasto, kulttuuri-, nuoriso- ja asukastila sekä avoin päiväkoti.

Skanskan ja NCC:n tavoitteena on, että kauppakeskuksen sisätiloja "leimaavat valoisuus, ilmavuus ja hyvät näkymät". Keskuksen kantavana ajatuksena on asioinnin helppous ja laaja palvelutarjonta aseman lähellä.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut