Mielipide: Ennaltaehkäisevä työ alkaa kodeista

Lastensuojelun riittävät resurssit ovat yksi ensi vuoden tärkeistä kuntapoliittisista ratkaisuista, kirjoittaja sanoo. Johanna Erjonsalo

toimitus

Vanhempien jaksaminen pikkulapsiaikana on tärkeää, sillä ennaltaehkäisevä työ alkaa kodeista, kirjoittaja muistuttaa.

Tulevan vuoden 2018 keskeisiä kuntapoliittisia ratkaisuja ovat suhtautuminen ilmaiseen ja kokoaikaiseen varhaiskasvatukseen sekä riittäviin lastensuojelun resursseihin. Molemmat ovat keskeisiä hyvinvointiimme liittyviä asioita, talouden sallimissa rajoissa.

Ongelmien ennaltaehkäisyssä kodeilla on ratkaiseva merkitys. Ehdotimme budjettineuvotteluissa lisäystä perheiden matalan kynnyksen tukipalveluihin, vaikka tuossa muodossa ehdotus ei nyt toteutunut. Vanhempien jaksaminen silloin, kun lapset ovat pieniä, on keskeistä ja kuntakin voi sitä hieman auttaa.

Samalla on nostettava esille arvokysymykset. Kukaan meistä ei ole kasvanut arvotyhjiössä, vaan elämäämme keskeisesti vaikuttavat jo alle kouluikäisinä saadut käsitykset elämästä ja olemisesta. Tämä näköala koskee myös varhaiskasvatuksen sisältöä. On tärkeää, että varhaiskasvatuksessa tuetaan kotien arvoja ja toimintatapoja, myös uskoon ja elämänkatsomukseen liittyvissä asioissa.

Hyvä perustan laskeminen lasten elämässä näissä asioissa tuo tukitoimintojen tarpeen vähentyessä myös taloudellisia säästöjä.

Jouko Jääskeläinen, Valtuustoryhmän pj. (kd.)

Aiheeseen liittyvää

  1. Mielipide: Vantaa venytti pienipalkkaisten hoitajien työviikkoa entisestään
    28.12.2017 6:20

Kommentoi

Mainos: Jonna Weckström ja Elina Nykyri

Turvataan sote-uudistuksessa järjestöjen toimintaedellytykset!

Mainos: Lauri Kaira

Blogi: Mitä Sote-uudistus muuttaa Vantaalla?

| Päivitetty

Mainos: Tuukka Saimén

Talous ensin

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut