Nyt kaikkien Flirt-junien ovissa on muistitoiminto – Ai, mikä?

Junan oven avausnapin voi kytkeä jo ennen junan pysähtymistä. Painallus jää muistiin ja ovi aukeaa asemalla heti, kun junankuljettaja antaa siihen luvan. Armi Suojanen

Armi Suojanen

Tiesitkö, että HSL-alueella kulkevien Flirt-junien oveen voi kytkeä avauspyynnön jo ennen kuin juna pysähtyy?

– Flirtin ovinappia painettaessa avauspyyntö jää oven muistiin odottamaan oven avautumiselle asetettujen turvallisuuskriteerien täyttymistä. Tällöin asiakkaan ei tarvitse arvata, milloin on sopiva hetki yrittää oven avaamista, kertoo VR:n viestintäpäällikkö Jaana Åberg

Hän lisää, että junan on kuitenkin aina oltava pysähtynyt ja kuljettajan on pitänyt antaa ovijärjestelmälle lupa ovien aukaisemiseen ennen kuin ne aukeavat.

Aivan ensimmäisissä, vuonna 2009 liikenteeseen tulleissa Flirteissä ovimuistiominaisuutta ei vielä ollut. Myöhemmin toiminto tuli uudempiin juniin ja hiljattain toiminto päivitettiin kaikkiin Flirteihin.

Liikenteessä on nyt 81 Flirt-junaa, joista viimeinen tuli raiteille elokuussa 2017.

– Kun ovet avautuvat järjestelmällisesti, ovitoiminto myös nopeuttaa osaltaan poistumista junista ja sen mukana junien pysymistä aikataulussa. Käyttömukavuus asiakkaille on kuitenkin asia, jota asiantuntijamme erityisesti painottavat, Åberg jatkaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.