Opiskelija-asunnon kokovaatimus pienenee – Poliitikko: "Ei ole meidän tehtävämme sanella miten ihmiset asuvat"

Opiskelija-asunnoksi riittää vuodenvaihteen jälkeen 16 neliömetrin huoneisto. Tähän asti huoneiston minimikoko on ollut 20 neliömetriä.

Uuden asetuksen mukaan opiskelijaboksi voi olla vain 16 neliömetrin suuruinen, kunhan yhteisillä tiloilla samassa rakennuksessa lisätään käytettävissä olevaa tilaa. Uudistus vastaa Ruotsissa voimassa olevaa käytäntöä.

–Toivon, että tämä muutos vauhdittaa uusien, tilaratkaisuiltaan innovatiivisten opiskelija-asuntojen rakentamista ja lievittää sitä kautta opiskelija-asuntopulaa, asuntoministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.) sanoo.

Vantaan Martinlaaksoon on juuri valmistunut poikkeusluvalla Saton pilottikohde, jonka asunnot ovat 15,5 neliön yksiöitä. Asunnoissa on kylläkin kuutioita, sillä huonekorkeus on 4 metriä. Talon asukkaista suurin osa on tavallisia työssäkäyviä ihmisiä.

–Talossa on panostettu erityisesti yhteisöllisyyteen ja yhteisiin tiloihin. Vuokrahinnat ovat merkittävästi alle alueen yksiöiden hintatason, kertoo Vantaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja, kansanedustaja Sari Multala (kok.)

–Minusta ei ole meidän poliitikkojen tai virkamiesten tehtävä määritellä ihmisten asumistarpeita, vaan meidän on annettava tilaa toteuttaa erilaisia asumisratkaisuja, Multala toteaa.

Muiden asuinhuoneistojen huoneistoalan on oltava jatkossakin vähintään 20 neliömetriä. Tämä vahvistetaan ympäristöministeriön uudessa asuin-, majoitus- ja työtiloja koskevassa asetuksessa, joka astuu voimaan 1. tammikuuta 2018.

Lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut