Leipää syödään taas – "Ruisleivän suosio on yllättänyt meidät kaikki"

RUOKA Vaasan Oy selvisi karppauksesta, paistopistetulvasta ja hintakilvasta.

Jenna Eskelinen valvoo, että pusseihin menee vain täydellisiä Ruispaloja. Armi Suojanen

Armi Suojanen

Sitä saa taas syödä, leipää. Varsinkin ruisleipä on kokenut renessanssin tänä vuonna, sanoo toimitusjohtaja Thomas Isaksson Vaasan Oy:stä, joka leipoo Suomen myydyintä ruisleipää, Ruispaloja.

Rukiin makua sekä terveysvaikutuksia arvostetaan taas ja ruisleipää pidetään suorastaan kansallisruokana.

–Ruisleivän suosio on yllättänyt meidät kaikki, Isaksson tunnustaa.

Myös kauraleipä maistuu suomalaisille hyvin.

Leivän paluu ruokapöytiin on leipomoille ilonaihe, sillä ala on ollut kovilla monta vuotta.

5–6 vuotta sitten monet kuluttajat välttivät hiilihydraatteja kuin ruttoa ja leivänmyynti väheni.

–Se oli pieni kolaus, Isaksson kuvaa.

Seuraavaksi, 3–4 vuotta sitten, leipomoiden kanssa kakkua jakamaan tulivat myymälöiden paistopisteet. Uutuuden toi Lidl ja muut seurasivat perässä.

–Sitten hintakilpailu vei viimeisetkin mehut toimialalta, Isaksson jatkaa.

Nyt näyttää kuitenkin jo paremmalta.

–Raskaat vuodet ovat ohitse.

Vaasan joutui kuitenkin sulkemaan kolme leipomoa tänä vuonna ja jäljelle jäi viisi leipomoa. Isakssonin mukaan leipomoiden karsiminen oli välttämätöntä, jotta yhtiö voi toimia kannattavasti.

Nyt Vaasan on iskukunnossa.

–Kehitysluvut ruis- ja kauraleipien osalta ovat yli 10 prosenttia.

Yhtiö on investoinut Vantaan, Kuusankosken ja Kiimingin leipomoihin yhteensä 14 miljoonaa euroa. Rahalla on tehty muun muassa uusia leipien tuotantolinjoja ja nostettu automaatiota.

– Koneiden valvontatyö on lisääntynyt ja toistotyö vähentynyt, kertoo Vantaan leipomon tuotantojohtaja Kari Nylander

Pelkästään Vantaan leipomoa on uudistettu 11 miljoonalla eurolla.

Vaasan Oy ja Vantaa

Suomessa ja Baltiassa toimiva Vaasan Oy on osa ruotsalaista Lantmännen-konsernia.

Yhtiön suurin leipomo sijaitsee Vantaalla Kartanonkoskella. Siellä leivotaan mm. Ruispaloja ja Ruispalat Ohut Herkkua sekä Moniviljaviipaletta.

Tuotantoa on kuutena päivänä viikossa kellon ympäri ja leipomosta lähtee tavallisena päivänä noin 50 kuorma-autollista leipää.

Leipätehtaan tuotannossa työskentelee 130–140 henkilöä.

Aiheeseen liittyvää

  1. Leivästä tuli taas hittiruoka Suomessa – tämä ”sensaatio” myytiin loppuun kaupoista 19.12.2017 10:05

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut