Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Suomalaiset missi -ja mallikaunottaret yllättivät vähävaraiset lapset – pikkupojan suusta pääsi spontaani ilonkiljahdus

Vantaalla sijaitsevassa Superparkissa on totuttu lasten riemunkiljahduksiin, mutta sunnuntaina niitä kuultiin vielä hiukan tavallista enemmän.

Erilaiset esikuvat projekti, johon kuuluvat entinen Miss Helsinki Sephora Lindsay, Miss Plus Size Marjaana Lehtinen, fitnesmallikisasta tutut Anni Vallius ja Elina Leskinen sekä poseerausvalmentaja ja Poseland Network -yhteisön perustaja Alona Kuusisto, järjestivät yhteistyössä Hope Ry:n kanssa vähävaraisille lapsille leikkipäivän sisäleikkipuistossa.

Jokainen lapsi sai myös kassillisen naisten yhteistyökumppanien lahjoittamia lahjoja. Kassi sisälsi muun muassa lahjakortin risteilylle ja vesipuistoon, pipon, suklaata ja heijastimia. Erityisesti kylpylälahjakortti oli monen mieleen ja sai paikalle tulleelta pojalta spontaanin riemunkiljahduksen kun hän tajusi pääsevänsä perheensä kanssa vesipuistoon.

– Meille oli tärkeää, että materian lisäksi lapset saisivat lahjaksi myös aikaa perheidensä kanssa,Elina Leskinen toteaa.

– Halusimme antaa myös omaa aikaamme, Anni Vallius jatkaa.

– Uskon, että tästä tulee lapsille jännä päivä, Lehtinen hymyilee.

Naiset toivovat esimerkillään saavansa ihmiset joulunaikana muistamaan heitä, joilla ei ole samoja mahdollisuuksia. Viisikon naisista Lehtisellä ja Kuusistollaon itsellään lapsia. Kuusiston perheessä on käytössä konkreettinen keino, jolla lapset opetetaan arvostamaan lahjojaan.

– Meillä on vuosia ollut sellainen, että jokaista saamaansa lahjaa kohtaan lasten pitää antaa joku vanha tavaransa pois hyväntekeväisyyteen. Tällä tavalla he oppivat luopumista ja toisen huomioimista, Kuusisto kertoo.

– Nykyään lapset, omani mukaanlukien, elävät sellaista kulutusjuhlaa. Meillä tehtiin päätös perheen ja sukulaisten kesken, että muille kuin lapsille ei osteta enää lahjoja, Lehtinen toteaa.