Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Koululaisten kortit tuovat iloa sadoille vanhuksille – "On paljon vanhuksia, joita kukaan ei käy katsomassa"

TEMPAUS Nana Hellström-Kärkinen keksi hyvän mielen idean, johon koululaiset lähtivät mukaan.

”En tunne sinua vanhus, mutta minä lapsi toivotan sinulle hyvää joulua”. Näin luki yhdessä niistä joulukorteista, joita Vierumäen koulun ja Kulomäen opetuspisteet oppilaat ovat tehneet jaettavaksi vanhustenkeskuksissa ja palvelutaloissa Vantaalla.

Erityisopettaja Terhi Tiirikkala kertoo, että toivotus on oppilaan itsensä keksimä.

–Yhdessä kortissa luki myös, että voisimme tavata joskus, Tiirikkala jatkaa.

Hyvä kiertoon -valinnaisaineen valinneet lapset kävivätkin hiljattain Korson vanhustenkeskuksessa viemässä kortteja ja myös laulamassa joululauluja.

Joulukorttien tekeminen vanhuksille on Matarissa asuvan Nana Hellström-Kärkisen idea, jonka hän sai kolme vuotta sitten.

–Teen töitä vanhusten erityisasumisessa ja olen ollut töissä joulunakin. On paljon vanhuksia, joita ei kukaan käy katsomassa. He eivät saa edes joulukorttia, Hellström-Kärkinen murehtii.

Se mielessään hän laittoi Facebookiin pohdiskelun, että olisiko kiinnostuneita tekemään joulukortteja yksinäisille vanhuksille. Hellström-Kärkisen lapsuudenystävä sattui silloin olemaan Vierumäen koulussa kanslistina ja hän vinkkasi ideasta kouluun.

Eikä mennyt kauan, kun jo sakset leikkelivät tonttuja, poroja ja kuusia kortteihin. Kortteja väkerrettiin niin, että siihen voitiin yhdistää kuvataiteen lisäksi vaikkapa äidinkieltä, kertoo luokanopettaja Jenni Sipola

Hellström-Kärkinen sai jaettavaksi suuren määrän tervehdyksiä.

– Ensimmäisenä vuotena kortteja kertyi yli 300 ja viime vuonna yli 500.

Hellström-Kärkinen vei kortteja Korson vanhustenkeskuksen lisäksi muun muassa Katriinan sairaalaan, Malminiityn asumisyksikköön, Koivukylän palvelutaloon ja yksityiseen Vantaan Helmi -palvelukotiin. Myös Korson kotihoito sai kortteja jaettavaksi.

–Eräs mies sai kolme korttia ja kertoi, ettei ole koskaan saanut niin montaa.

Tänä vuonna tervehdyksiä syntyi jo lähes tuhat ja myös iltapäiväkerhossa on osallistuttu korttitalkoisiin.

Suurin osa joulutervehdyksistä päätyy saajalle Hellström-Kärkisen kautta.

–Tänä vuonna kortteja jo odotetaankin, Hellström-Kärkinen naurahtaa ja on ikikiitollinen lapsille.